Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Vi måste jobba hårt för jämställdhet!

Jävla feminist fitta. Nice ass. Blickar som riktas neråt istället för att se mig i ögonen när vi pratar. Ett VM som måste kallas dam-VM. Och män i riksdagen som säger att Sverige är jämställt.

Ni måste också ha märkt det, jag kan inte vara ensam. Hur killar fortfarande anser sig vara bättre, starkare, snyggare och mer överlägsna än oss tjejer.

Och killar, inte alla men ni som känner igen er, hur fan tänker ni? Hur tänker ni när ni tafsar på tjejen framför er i kön? Hur tänker ni när ni skriker hora åt tjejen i matsalen?  Det är 2015, 2015! Sverige är ett av världens mest jämställda länder. Ändå tjänar vi kvinnor i snitt 100 000 kronor mindre än männen varje år.

Gamla nöjda gubbar som sitter och säger; Vi har kommit långt, Sverige är jämställt. Jämställt? Jag är trött på att vi har nöjt oss, vi har kommit långt men man kan ALLTID komma längre. Kvinnodominerade jobb har lägre betalt. Män har mer betalt för samma jobb.

Sverige är inte jämställt, vi är på god väg men vi har långt kvar. Och att Sverige är ett av världens mest jämställda länder säger en del. Vi tjejer kommer få jobba hårt och stå enade för att ändra på det här. Det räcker inte att gilla en bild på instagram om vilket orättvist land vi lever i, vi måste göra nåt på riktigt. Det är enda vägen framåt.

Vilma

Mer på UMO

Artikel

Vad är jämställdhet?

Jämställdhet betyder att tjejer och killar är lika mycket värda och behandlas lika bra.

Till toppen av sidan