Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Att gå i pride var fantastiskt!

Jag är en CIS tjej och identifierar mig som bisexuell/lesbisk-ish. Det är komplicerat. Sedan förra året har jag blivit mer och mer delaktig i HBTQ+ samhället och velat gå på Pride, leva öppet i min sexualitet och så vidare.

Ungefär samtidigt som jag förstod att jag inte var straight, kom min bästa vän i fotbollslaget också ut som bi. Jag blev så glad och började prata med henne direkt, men det här alltid varit klart att vi bara är vänner.

Så nu i juni bestämde jag mig för att jag skulle till en pridefestival. Min mamma skulle med, men hon delade inte riktigt min hype, så jag ringde kompisen från fotbollen. Hon ville med till 100%. Vi sov över hos mig och peppade som aldrig förr, vi hade så jävla kul. När Dagen med stort D kom fixade vi till oss och ritade regnbågar på hela kroppen och sånt. Mamma var nog inte trött på oss.

Vi kom in till stan och såg alla människor med flaggor och allmän Pride-utstrålning. Underbart. Vi köpte stora flaggor och bar dem som länkar och allt var bara så hype. Tåget avgick och det var helt fantastiskt. Aldrig förr har jag känt mig så accepterad och öppen som jag var då, man behövde inte känna någon för att hitta vänner direkt. Det var fantastiskt att se alla människor som inte gick med, men som stod bredvid och hejade, jag blev så jävla glad. Musiken pumpade, drag queens fyllde gatorna.

Jag rekommenderar att alla HBTQ+ personer (eller heterosexuella som bara är nyfikna på Pride) går i en prideparad någon gång, för jag lovar att det är så värt det.

/Lycklig tjej taggad på Pride 2019

Mer på UMO

Artikel

Vad är sexuell läggning?

Sexuell läggning handlar om vilket kön de personer du blir attraherad av har.

Artikel

Komma ut

Det brukar kallas för att komma ut när man berättar eller visar att man till exempel är bisexuell, homosexuell eller transperson.

Till toppen av sidan