Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Jag utreds för könsdysfori

Jag började tänka på min könsidentitet redan i lågstadiet, jag umgicks mycket med killar och hade inget intresse av stereotypa tjejlekar. Att bada eller byta om kändes jobbigt. Min kropp stämde inte och jag hoppades att min kropp skulle förvandlas till en killes kropp när jag blev äldre.

På grund av mobbning/utfrysning kände jag mig tvingad att hålla mina känslor för mig själv och försöka passa in. Det gick så långt att jag inte visste vem jag var längre.

En månad efter min student orkade jag inte låtsas mer och bestämde mig för att komma ut som transkille. Jag gick till min lokala ungdomsmottagning och fick så småningom en remiss för utredning.

Hittills har jag varit på mitt första möte i utredningen där de sa att jag har alla kriterier för att få diagnosen könsdysfori. Jag är glad över att jag tog steget att bli mig själv. Alla har bara ett liv och jag vill göra det bästa av det.

/S

Mer på UMO

Artikel

Trans och cis

Det går att fundera mycket på om man är kille, tjej eller något annat. Och om man vill kalla sig trans, cis eller något annat.

Artikel

Könsidentitet

Könsidentitet handlar om vilket kön du känner dig som. Vissa personer funderar mycket över sin könsidentitet, andra tänker inte på det.

Artikel

Vad hjälper mot könsdysfori?

Det är olika för olika personer vad som hjälper mot könsdysfori. Vissa saker kan du testa själv för att må bättre, men du kan också behöva hjälp från vården.

Till toppen av sidan