Panik - lämna sidan!

Jag utreds för könsdysfori

Jag började tänka på min könsidentitet redan i lågstadiet, jag umgicks mycket med killar och hade inget intresse av stereotypa tjejlekar. Att bada eller byta om kändes jobbigt. Min kropp stämde inte och jag hoppades att min kropp skulle förvandlas till en killes kropp när jag blev äldre.

På grund av mobbning/utfrysning kände jag mig tvingad att hålla mina känslor för mig själv och försöka passa in. Det gick så långt att jag inte visste vem jag var längre.

En månad efter min student orkade jag inte låtsas mer och bestämde mig för att komma ut som transkille. Jag gick till min lokala ungdomsmottagning och fick så småningom en remiss för utredning.

Hittills har jag varit på mitt första möte i utredningen där de sa att jag har alla kriterier för att få diagnosen könsdysfori. Jag är glad över att jag tog steget att bli mig själv. Alla har bara ett liv och jag vill göra det bästa av det.

/S

Mer på UMO

ArtikelTrans och cis

Det går att fundera mycket över om man är kille, tjej eller något annat. Du kan kallas för transperson om något inte känns rätt, eller om du inte trivs med det kön andra säger att du har. Du kan kallas för cisperson om det kön du känner dig som också är det som står i ditt pass och är det andra ser dig som.

ArtikelKönsbekräftande vård och behandling

Du kan ändra på din kropp, för att få den att stämma bättre överens med det kön du känner dig som. Att ändra på sin kropp med operationer eller hormoner brukar kallas för könsbekräftande behandling.

ArtikelKomma ut

Att komma ut kan vara att du berättar eller visar öppet att du är hbtq-person, till exempel homosexuell, bisexuell eller transperson. Det kan vara för dina kompisar, din familj eller personer i skolan eller på jobbet.

Till toppen av sidan