Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Mår bättre tack vare ungdomsmottagningen och UMO

Jag har haft det svårt på sistone, jag har inte känt mig trygg eller glad. Det kändes som om ingen kunde se mig, som om jag inte fanns alls. Alla var dumma och taskiga mot mig, jag ville inte gå till skolan.

För ett tag sen så besökte jag UMO:s hemsida och kollade på olika saker som t.ex. ''Kärlek och vänskap'', ''Jag'', ''Familj'' osv.

Efter all hjälp som jag fick av ungdomsmottagningen och UMO så mår jag jättebra nu. Och varje gång jag behöver hjälp så gör jag samma sak: besöker hemsidan och letar efter svar eller hjälp, eller så besöker jag ungdomsmottagningen.

Så var inte rädd och ha självförtroende!

Don't cry. Just say ''Fuck you'' and smile :)

Anonym

Mer på UMO

ArtikelUMO frågade: Vad gör du om du vill må bättre?

UMO ställde frågan "Vad gör du om du vill må bättre?". Här är några av svaren och tipsen som kom in.

Att ta hjälp

Har du något du funderar på eller är orolig över och behöver hjälp med? Det kan till exempel vara något med kroppen, något hemma eller i skolan. Då kan du få hjälp från någon som är van att hjälpa till med såna grejer.

ArtikelSjälvkänsla

Självkänsla handlar om hur du tänker och känner om dig själv. Stark självkänsla är när du vet att du är värdefull precis som du är. Svag självkänsla kan göra att du bryr dig mycket vad andra tycker, eller att du ställer för höga krav på dig själv.

ArtikelTips för bättre självkänsla

Här får du tips på saker du kan göra själv för att stärka din självkänsla. Tipsen handlar till exempel om att träna på att tänka annorlunda, om du ofta har negativa tankar om dig själv. Det allra viktigaste är att du är snäll mot dig själv och inte dömer dig själv.

Till toppen av sidan