Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Jag fick jättebra hjälp på ungdomsmottagningen!

Hej!

Jag är en tjej på 17år. Jag har enda sen jag varit runt 10 år tyckt att det är jobbigt att prata om mig själv och om privata saker. Framförallt ämnen som mens, osv. Jag blev tillsammans med min kille för 2–3 år sedan, och i somras så bestämde jag mig att skaffa p piller. Eftersom jag tyckte att det var så jobbigt att prata om mig själv så ville jag inte att någon skulle märka något. Liksom att jag gick in på ungdomsmottagningen och hämtade ut p-piller.

Men jag tog modet till mig att ringa och boka en tid hos ungdomsmottagningen. Inte så farligt som jag trodde och fick en tid redan någon dag senare. Men då kommer vi till det här jobbiga. Att gå dit. Livrädd som jag var hade jag suttit med kläderna på en kvart innan jag skulle gå och ritat upp skräckscenariot i huvudet.

Vad skulle hända om någon såg mig gå in? Tänk om någon jag känner är där. Tänk om de är otrevliga. Jag i princip småsprang med huvan uppe längs gatan för att ingen skulle se vart jag skulle, vilket jag nu i efterhand inser att jag skapade mer uppmärksamhet av att göra så. Iaf gick det bra och in kom jag.

Men livrädd för att träffa någon i väntrummet. Men där var jag ensam och slog mig ner i en soffa och väntade på att någon skulle komma. Efter en stund kom världens snällaste barnmorska. Jag kan nog inte beskriva hur trygg och lugn jag blev. Hon tog hand om mig, ställde frågor, tog blodtryck och var så trevlig! Asså skulle jag veta att man fick sån bra hjälp av ungdomsmottagningen skulle jag gått dit tidigare.

Jag hämtade även ut p-pillerna själv, vilket gick galant och hon som lämnade ut det beskrev ännu en gång hur jag skulle ta dom osv. Supertrevligt! Jag har sen dess gått dit fyra gånger, då jag haft besvär och liknande. Alltid lika trevligt bemöt och lika välkomnade.

Ungdomsmottagningen är verkligen där för att hjälpa. Ingen fråga är för dum för att ställas. Alla frågor tas emot och man får den hjälp man behöver. Jag var där för någon dag sedan och det kom en tjej. Hon gick till receptionen och frågade ”öhh jag skulle vilja ta ett graviditetstest”. Absolut fick hon det och fick hjälp med det. Jag blev så imponerad av henne hur hon vågade göra det så öppet. skulle det varit jag skulle jag stängt alla dörrar och viskat det och sen smugit in på toan och varit rädd. Men wow den tjejen var så cool, en förebild för mig. Att ta hjälp va de bästa jag kunde gjort!

/Anonym

Mer på UMO

Ungdomsmottagningen

Innehåll om ungdomsmottagningen.

Till toppen av sidan