Panik - lämna sidan!

Det känns bättre att veta att de förstår

Under många år har jag varit sjuk väldigt mycket, och missat skolan i långa perioder som fått mina betyg att sjunka och att mista många kompisar i klassen. Jag har ett väldigt lågt immunförsvar och får feber nästintill så fort jag är i närheten av någon som är sjuk.

När jag började sjuan blev det mer komplicerat att hålla betygen uppe och själv känna att jag presterade i skolan. Jag kämpade hemifrån med skyhög feber att plugga ikapp och hålla mig på samma nivå som resten av klassen. Jag satte varenda prov och pluggade konstant dag och natt för att själv känna att jag inte kom efter. 

Tillslut blev det för mycket och ångesten som jag lidit av under en längre period blev värre. Jag hade alltid haft bra betyg och höga krav på mig själv. Jag grät flera gånger i månaden om hur stressad jag blev av allt jag var tvungen att jobba ikapp. 

Precis i slutet av sjuan hade jag ett möte med mina klassföreståndare och specialpedagogen om hur det gick för mig i skolan. Mina betyg höll sig någorlunda uppe, men min frånvaro gjorde det svårt för dom att avgöra hur mina betyg skulle se ut när vi slutade. Specialpedagogen märkte direkt på mig att något inte va rätt, att jag inte mådde speciellt bra och att jag pressade mig själv alldeles för mycket. Att jag var nära min ’breaking point’ Så hon erbjöd mig hemundervisning en gång i veckan efter skolan, hjälp för att komma ikapp vad jag missat och stötta mig i det jag behövde stöttas i. 

Hon hjälpte mig att inse att jag inte behövde ligga på topp eller må dåligt över hur mycket jag missade. Mina långa dagar kortades av till halvdagar om jag ville det eller om jag inte hade någon ork att vara i skolan hela dagen. 

Så om du har det som jag, prata med dina lärare för det känns så mycket bättre att veta att dom förstår och vill att du ska må bra. Efter några veckor var jag nästintill uppe på mina egna fötter igen och mådde som vanligt, allt kändes lättare. 

Anonym
Till toppen av sidan