Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Min vän dog, jag saknar henne så mycket!

Nu tänkte jag berätta om när jag förlorade en av mina närmsta kompisar. Vi kan kalla henne I.

I och jag lärde känna varandra när vi var typ 4 år, Vi träffades på ett träningsläger. I och jag brukade va med varandra mycket under det träningslägret. Vi träffades sedan mycket efter det lägret. Så jag och I har liksom alltid hängt ihop. Vi kände varandra i 18 år.

Hon bodde i en annan stad än mig ca fem timmar bort. Vi hade alltid kul när vi var med varandra. Hade samma humor osv, vi kunde berätta vad som helst för varann.

Åren gick och vi fortsatte träffas och blev riktigt bra kompisar. I och jag hade sökt in på samma linje på gymnasiet i min stad. Så på veckorna bodde hon på ett elevhem.

Vi skulle gå fyra år på vår linje tillsammans. När vi hade gått tre och ett halvt år på gymnasiet. Så skulle I in på sjukhuset och göra en liten operation på lungorna. För hon hade problem med dom. Vi trodde på skolan att hon bara skulle vara borta några dagar.

Hon opererades på torsdagen. Söndagkvällen samma vecka i september 2018 när jag sitter och tittar på valvakan så ringer min mobil och det är min mentor på skolan.

Hon frågar om jag sitter ned och jag svarar ja. Hon frågar om jag vet hur det är med I. Jag svarar jag vet inte. Då säger hon I somnade in idag på sjukhuset med hennes familj omkring sig. Jag säger först ingenting och säger jag nej nej va fattar inte. Då säger min mentor att I är död. Dom orden ekade högt inne i mitt huvud.

Jag lägger på och börjar storgråta och mina föräldrar fattar direkt vad som har hänt. Jag skriker I är död. Den natten blev det inte många timmars sömn. Dagen efter på måndagen när jag skulle till skolan jag var helt tom och kunde ej prata.

Hela klassen var helt förstörda och alla grät. På hennes minnesstund på skolan så skulle jag gå fram och tända ett ljus för henne. Jag var jättenervös men jag klarade det.

Drygt två veckor efter det så skulle vi på hennes begravning, den var jättefin. De spelade hennes favoritlåt som var Without You av Avicii. Så den kommer jag alltid förknippa med henne. Varje gång jag hör den låten så får jag en klump i magen.

Tanken va att vi och en till gemensam tjejkompis skulle ta studenten tillsammans alla tre sommaren 2019 men det blev ju inte så. Men jag och min bästa tjejkompis tror och vet att hon ändå var med oss på något vis.

Har fortfarande kvar I:s snap och nummer osv. Känner mig ej redo att ta bort det ännu. Jag saknar I så sjukt mycket.

/Linn 22

Mer på UMO

Artikel

Sorg

Du kan känna sorg när du förlorar någon eller något som betyder mycket för dig. Sorg gör ont men du kan få hjälp att hantera den.

Till toppen av sidan