Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Min OCD hindrar mig

Jag är 16 år gammal och har utvecklat ocd över hela mitt liv och har kommit så långt att jag inte kan lämna lägenheten utan min mamma eller mormor pga har så grymma destruktiva tankar, mår alltid extremt illa, stressar och får jättemycket ångest om jag går ut. Har inte varit i skolan på snart 3 veckor pga det och blir allt räddare och räddare för varje dag som går, inte bara att gå ut också att leva ett normalt liv. Har aldrig kunnat kolla på nyheterna eller vara nära någon sjuk; Plus tack vare min ocd så har jag fått social fobi.

När jag väl börjar tänka på något så sitter det fast i mitt huvud dagen runt och måste ändra hur jag lever och säger, kan inte heller visa mig på nätet utan att vara till exempel privat eller anonym. Jag pratar med en psykolog om detta och hoppas att jag mår bättre snart men kom ihåg, du är inte ensam. Trodde jag var det när jag var yngre, men har lärt mig att det finns dem som också mår som du mår.

Jack, 16 år

Mer på UMO

Artikel

Tvångssyndrom (OCD)

Tvångssyndrom är att ha jobbiga tankar mot sin vilja, och känna sig tvingad att göra vissa saker. Du kan få hjälp om det är så för dig.

Till toppen av sidan