Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Jag blev utnyttjad när jag mådde dåligt

Jag trodde aldrig detta om mig själv. Detta jag ska berätta om är från dåtid, ungefär lite mindre än ett år tillbaka. 

Våren 2013
Jag gick sista året på mellanstadiet, sjätteklass. Det var ungefär i slutet på den termin jag märkte det, när vi slutade fyran så slutade vår träslöjdslärare vi hade haft drygt lite över ett år. Hösten 2011, då vi började femteklass fick vi en ny träslöjdslärare. En man runt 60+ och gift, vissa tyckte han var lite märklig men brydde sig inte så mycket om det. Innan vi skulle sluta sjätteklass så märker jag att han är närgången, det tyckte jag var obehagligt och var i chock.

Jag funderade på detta mycket, sedan pratade jag med min bästa vän, hon sa till mig att säga till någon vuxen. Innan jag pratade med någon vuxen om det pratade jag med en klasskompis om det, och hon hade också upplevt det. Sedan pratade jag med skolsköterskan om detta, skolsköterskan pratade med vice rektorn och rektorn. De bad oss om att prata med de, var och en skilt. Detta anmäldes sedan till skolhälsan och socialen samt att han var "ledig" från jobbet den sista tiden innan skolan slutade. Sedan efter vi slutade så skulle detta utredas, men utredningen lades ner och han fick fortsätta jobba där.

Det gick inte så lång tid innan något hände, en ond cirkel som gick små myrsteg till något värre. 

Sommaren 2013
Jag var inne på kamrat.com som vanligt, en "kille" hade skickat långa vänskapliga meddelande till mig. Han började skriva massa saker att han tyckte om mig, men det tyckte jag höll jag inte med men blev smickrad. Innan jag skulle logga ut bad han mig om mitt mobilnummer, jag gav det till han för att han skulle 'hållakäften'. Dock blev det inte så han smsade mig massor och ringde massor. I ena stunden kunde han säga: 'Jag älskar dig, du är allt jag behöver.' och i nästa stund säga att jag var en idiot. Han psykade mig ganska snabbt, han tjatade massor om att träffas bland annat.

När detta höll på blev mina föräldrar galna. Men vi träffades ändå, jag ljög ihop att jag skulle träffa en lägerkompis. Då träffades jag och han, det första han gjorde var att kyssa mig och jag kände mig äcklad. Sedan höll han mig i handen. När vi gick bort en bit mot stan så började han smeka mina bröst, och längre ner. Jag blev äcklad och försökte svagt att be honom sluta. Sedan när han slutade låtsades han som att inget hade hänt. Och han sa, hade du inte haft mens skulle jag tagit din oskuld. Resten av när vi träffades blev märkligt, vi fikade och åt lunch samt promenerade. Och när han åkte hem så grät jag, nog för att jag var lättad att han hade åkt och att jag mådde dåligt. Han försökte desperat få tag i mig men tillslut sa jag till och sedan dess har han inte kontaktat mig. Men det är inte slut där: 

Vintern 2013
I slutet på året, efter det som hade hänt i somras fick jag nog. Jag mådde dåligt över det, men bad inte om hjälp på direkten. Jag lät tiden rinna igenom, mådde bara sämre och sämre. Till slut skapade jag en falsk identitet och började låta mig bli uttnytjad. Många skrev till mig och jag träffade två stycken. Den ena var 30 år äldre än mig. Han hade skrivit med mig samma dag jag skapade kontot, jag blev smickrad och fick adrenalinkicken att få uppleva lite filmmystik.

Vi träffades tre dagar senare på kvällen, han hämtade upp mig och jag öppnade bildörren och frågade om det var han och han sa ja. Vi pratade lite, han körde runt. Sedan stannade han bilen, började ge mig en kram. Han började sedan kyssa mig. Efter en stund körde han igen och vi körde en bit bort. Han stannade bilen igen, kysste och började smeka mig. Efter det körde han hem mig, vi pratade om att ses igen men jag sa upp kontakten innan dess.

Sedan träffade jag D, han och jag hade pratat ungefär en vecka innan vi träffades. Dagen innan jul träffades vi och strulade i hans bil. Dagen efter jul så var jag hemma hos honom. Vi skulle kolla på film men efter fem minuter började vi grovhångla i soffan. Sedan började han ta av mig kläderna, sedan frågade han om vi skulle till hans säng. Jag visste att vi skulle ha sex då. Jag blev av med oskulden, och det gjorde inte ont men allt blev svart. Jag mådde så dåligt under det.

Idag så är detta polisanmält, anmält till socialen. Jag går hos BUP och skolsköterskan. Jag mår fortfarande dåligt och det är svårt att släppa detta, men jag har bestämt mig för att försöka.

Till alla er som tänker träffa folk via nätet eller om ni vill börja sälja er eller låta någon uttnytja er: Gör inte det!

Liizzie, 14

Mer på UMO

Artikel

Våldtäkt, sexuella övergrepp och andra sexualbrott

Att göra något sexuellt med någon som inte vill kan vara olagligt. Det är aldrig ditt fel om du utsätts och du har rätt att få stöd.

Problem på nätet

Har du blivit övertalad eller hotad på nätet? Har någon försökt få dig att göra något du inte vill? Som att skicka bilder eller visa dig naken framför kameran?

Till toppen av sidan