Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

De tog på mina "manboobs" och trakasserad mig på jobbet

Jag är en 21-årig kille med världens sämsta självförtroende. Det är alltid svårt för mig att prata ut med någon, jag har inte riktigt pratat ut mig på riktigt med någon som är väldigt nära mig om hur jag verkligen känner mig. Jag är ca 1,75m lång, knubbig, har "manboobs", men är allt världens trevligaste människa (enligt mina vänner).

Det börjar med minnen som tar mig tillbaka till mina unga dagar i högstadiet där jag alla i skolan visste vem jag var, och vad jag hette. Jag kunde gå förbi hallarna i skolan och hälsa på alla och alla hälsade tillbaka, men under denna tiden var jag fortfarande en väldigt blyg person som verkligen inte vågade kollade någon i ögonen mer än 5 sekunder. Jag var väldigt osäker och jag tror fortfarande att jag är en osäker person men inte direkt visar det direkt utåt. Men i alla fall jag kanske inte ska snöa in mig i det så mycket.

Jag vet inte direkt hur jag ska börja, för det är en lång historia. Jag befinner mig nu i Bergen, Norge. Jag jobbar på en restaurang som min väns vän jobbar på och han lyckades fixa jobbet åt mig. Här känner jag direkt att det är liksom ett ställe som verkar schyst att jobba på, det är en Kina-restaurang. Idag så har det hänt en liten incident som jag anser det. Jag är en väluppfostrad människa som kan "bete" sig normalt som andra människor vad jag tycker. Jag är en genuin person som behandlar alla andra med respekt och jag gillar att vara glad och att sprida glädje om jag så kan.

I alla fall. I dag så hände det en liten incident som jag sa innan. Detta har byggts upp i flera dagar och veckor, och jag har hållt detta inom mig väldigt länge, jag har väldigt lång stubin och liksom jag sväljer vissa onödiga kommentarer med glädje i stället för att tjura runt och snöa in mig på det så mycket. Men i dag så känns det som att "enough is enough" det räcker verkligen, jag kan inte stå ut med kommentarer hur jag ser ut, hur mina systrar ser ut, var min familj kommer ifrån. Visst det kanske låter lite ignorant när man ser det från ett annat perspektiv, men från mitt perspektiv så anser jag detta som ett personangrepp.

Jag är en väldigt omsorgsfull person, jag älskar min familj och jag kan dö för dem om något skulle inträffa. Visst jag kan ta lite skämt om min familj om det inte är allt för personligt för mig. Detta låter helt sjukt när jag läser igenom det. Men i dag så har en viss person i restaurangen hållit på med att liksom leka jättecool och liksom trakassera mig genom att röra på mig, ta mig på mina "manboobs" detta låter helt sjukt jag vet. Men folk som inte kan respektera sina arbetskamrater har helt enkelt haft en dålig uppfostran i mitt tankesätt. Visst jag kan ju byta jobb men jag har väldigt bra kemi med alla andra på mitt jobb men det är bara en enda person som jag verkligen inte står ut med, han är liksom en väldigt viktig nyckelperson inom företaget. Så visst jag kan förstå att chefen vill ha kvar honom på jobbet.

Detta har hänt internt och detta kommer påverka alla personaler inom restaurangen. Äh jag vet inte ärligt talat vad jag ska säga mer, det är väldigt tomt i mitt huvud nu. Det känns inte så trevligt när någon annan som är betydligt äldre än mig inte kan bete sig som en normal person som respekterar sina arbetskamrater när man själv är väldigt ung, men har liksom ett moget tankesätt på ett sätt. Känns ju bara så där när någon bara trycker ner någon med redan ett dåligt självförtroende bara håller på o trycka ner en. Jag vet inte.. Kanske jag som är känslig? Vem vet? Var bara tvungen o skriva av mig lite.

Kille, 21

Mer på UMO

Artikel

Sexuella trakasserier

Det är sexuella trakasserier när en person gör eller säger något som har med kroppen eller sex att göra och det känns obehagligt.

Artikel

Kille och utsatt för sexuella trakasserier – vad gör du?

Tänk dig att du är på en klubb. Plötsligt känner du hur någon nyper dig i rumpan och en tjejröst ropar ”Nice ass!”. Du vänder dig om och ser en skrattande tjej gå därifrån med en kompis.

Till toppen av sidan