Panik - lämna sidan!
UMO-podden

Textversion av UMO-podden 66: Karims tankar "Efter sex månaders dejtande tycker jag man är ihop"

Den här sidan finns för dig som har nedsatt hörsel eller av någon annan anledning föredrar att läsa istället för att lyssna på UMO-podden. Du kan också läsa samtidigt som du lyssnar.

Musik startar och fortsätter i bakgrunden

Karim:

– Ja hejsan. Klockan är 12.40 och jag ska prata om sex månaders dejtingregler, och när vet man att man är tillsammans.

Så jag dejtade en gång denna tjej. Vi dejtade ett tag, men problemet var att jag fick aldrig svar, under den här dejtingperioden, om vi var tillsammans eller inte. Jag fick aldrig veta, hur ligger det till?

Det gick nästan sex månader. Och där jag kände bara, jag behöver få det nu besvarat, är vi tillsammans eller inte? Så jag frågade henne. Jag ba "var ser du ... alltså ... är vi tillsammans eller dejtar vi fortfarande?

Hon kände att vi dejtade fortfarande. Och jag kände sex månader var lite för mycket. Sex månader är ett halvår. Det är inte ... det är inte lite nånstans. Det är mycket.

Det blir 180 dagar. 180 dagar har vi  v... umgåtts, pratat, gjort massa grejer och sånt. Och det är en grej om det är distans, för då ses man inte så mycket. Men när ni är i samma stad och ni ses oftare ...

Så när hon så det där, jag gav henne faktiskt en vecka. Jag gav henne en vecka att välja ut: ska vi anse att vi är tillsammans eller ska vi dejta fortfarande. Jag kan inte fortsätta dejta i fem år och få höra senare att "a, nej men vi är bara på g". 

Hon kom tillbaka och sa att hon kände att hon behöver dejta lite till. Och jag faktiskt sa till henne att jag kände att vi borde inte ses nåt mer. Det har gått sex månader av mitt liv. Jag har varit med dig, jag har gillat dig, verkligen mycket och så där. Om du känner att du fortfarande v... har inga känslor på det sättet att du kan säga att vi är tillsammans. Då känner jag vi borde inte vara tillsammans alls, eller på g, eller ens dejta. 

Vissa människor, dom faktiskt är inte med dig fast dom är med dig. Dom är bara med dig för att ha någon att underhålla dom. Dom vill ha någon att distrahera dom från livet och så. 

Jag gjorde slut. Det sved. Det kändes hemskt. Jag mådde skit. Det var inte nåt roligt alls. Slösa inte bort ditt liv så här!

Ja ... det var det. Det finns inte mycket och säga mer än så. Eh ... tack och hej. 

Musikjingel

Killröst:

– Du har lyssnat på en podd från UMO. Där kan du som är mellan 13 och 25 år få svar på dina frågor om sex, hälsa och relationer.

Aktuella artiklar

När det tar slut

Innehåll om att göra slut och att bli dumpad.

Till toppen av sidan