Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Jag skäms över att ha cykelhjälm, vad ska jag göra?

Skäms över att ha cyklehjälm!! Jag är 06 o många på min skola som är 07 cyklar tom utan. Mina kompisar cyklar också utan men jag får inte. Tycker detta är jättepinsamt och skäms över det. Vet igenteligen inte varför. Jag vet att jag inte ska skämmas men liksom gråter ändå på kvällens men vet liksom inte varför. Vet någon vad jag kan göra??!!

/06:a

Svar: 

 • Jag förstår att det är jobbigt och att det känns skämmigt när du har cykelhjälm eftersom dina kompisar inte har det. Jag tycker absolut du ska fortsätta ha cykelhjälm även om du skäms över det, cykelhjälm har man för att skydda sitt huvud. Du kanske kan be dom du bor med att få köpa en snyggare cykelhjälm, så kanske det känns lite bättre.
  /Cykelhjälmsbärare
 • Du ska verkligen inte skämmas! Du är den som är smart nog att använda hjälm. De andra borde skämmas över hur korkade de är som inte förstår skillnaden mellan liv och död vid en olycka med hjälp av hjälmen. Jag är 03a och använder hjälm. Och för att vara ärlig så tror jag att dina vänner ser upp till dig och tycker att du är cool som vågar stå upp mot normerna. Alla där ute, använd hjälm om ni har möjlighet!
  /Tjej, 16
 • Hej. Jag tycker själv att det är skämmigt att ha hjälm. Jag vet inte heller vad jag ska göra. Tänk på att dina kompisar gör olagliga saker, eftersom dem är under 15 år om dem nu är samma ålder som du är. Det hjälpte mig med att köpa en ny hjälm. En som jag trivs i. Hoppas du löser det
  /hjälpsam 06:a
 • Försök vara bekväm med dig själv när du har cykelhjälm. Att tycka någonting är pinsamt och grubbla över vad andra tycker sitter mest bara i huvudet.
  /Symmetriskpotatis
 • Jag kan relatera till din problematik, men säkerheten har alltid varit viktigare än den sociala uppfattningen för mig. Har därför aldrig cyklat utan hjälm, är 03:a. Inget att känna sig ensam med, det är en viktig sak att använda. Jag tänker inte bli allvarligt skadad vid en olycka bara på grund av att jag ignorerade en hjälm för att den sociala uppfattningen av dem är barnslig.
  /S
 • Tänk på att om du har en hjälm är du egentligen coolare än dom som inte har det. I alla fall tycker jag att du ska behålla hjälmen på. För när olyckan väl är frame kommer du ongra dig om du inte har hjälm på. INGET ILLA MENAT
  /Nora 16 år
 • Du behöver inte skämmas. Det gjorde jag också före min mamma var med om en olycka. Hon cykla rakt in i en bil och ramla och slog huvet i en sten. Skulle hon haft cykelhjälm på sig skulle hon inte slagit huvet så hårt. Nu mår hon iaf bra som tur är. SÅ TVEKA INTE ANVÄND CYKELHJÄLM STRUNTA I DOM SOM INTE GÖR DET MAN ÄR MYCKET COOLARE OM MAN ANVÄNDER CYKELHJÄLM ÄN OM MAN STRUNTAR I DEN. Du borde säga åt dina vänner att använda cykelhjälm........ Hoppas du gör det rätta.❤
  /Hanna 18 år❤
 • Jag tycker du är ascool som änvänder hjälm! Själv använder jag hjälm och går i 8:an (04). Jag förstår vad du menar med att du tycker det är pinsamt, jag tyckte också det till en början. Men nu cyklar jag alltid med hjälm och skäms inte ett dugg. Tänk såhär, när de en dag kanske ramlar med sin cykel kan de skada sig riktigt illa. Men inte du för du hade hjälm! Hoppas jag hjälpe dig! <3
  /15 årig tjej som använder hjälm och skäms inte alls! :)
 • Hej! Du ska verkligen inte behöva vara så ledsen för att du måste ha cykelhjälm! Tänk på att dina kompisar förmodligen inte alls bryr sig så mycket om ifall du har hjälm eller inte. Du skriver att du gråter på kvällen men inte vet varför. Men tänk på vad du är rädd för, oftast vet man det, innerst inne. Är du orolig över att bli utfryst? Eller inte passa in? När du vet vad du är rädd för blir det lättare att förstå att det inte gör något att du har cykelhjälm. Och prata med dina kompisar! De kommer att förstå, och de kommer att kunna övertyga dig om att det är okej att ha cykelhjälm.
  /04:a med hjälm
 • Jag är 04 och cyklar fortfarande med hjälm.
  /0.0
Till toppen av sidan