Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur blir jag av med ensamhetskänslan?

Hej hörni, brukar ni nån gång känna er ensamma och va gör ni då? Hur blir man av med den känslan?
/AA15

Svar: 

  • Jag brukar inte så ofta känna så, men för mig brukar det i stunden iallafall hjälpa att gå på promenad. Gå ut, lyssna på ljudbok och typ komma närmare naturen på något sätt. Jag är inte helt säker på varför det hjälper och det gäller att inte tänka på fel saker, men för mig hjälper det att gå på promenad och lyssna på ljudbok
    /20år
  • I grund och botten blir man av med ensamhetskänslan genom att vara "bekväm i sitt eget sällskap", att man är säker i sig själv kan man säga, samt att man inte gör en så stor sak av det. Detta är inte alldeles enkelt som ung kan jag meddela, utan det är generellt något som kommer naturligt med åldern, tror jag. Om du känner dig ensam emellanåt, luta dig tillbaka och se på situationen. Du känner dig ensam, men det är kanske bara en signal som triggats i hjärnan någonstans och kan därför hanteras. Rummet är tomt på folk, men det kanske till och med känns lite skönt. Det finns ingen som stressar dig och du kan göra precis vad du känner för. Du kan dagdrömma, lyssna på musik, spela något spel, chatta med kompisar, ta en promenad, se på film, driva ett eget projekt m.m. Landa i nuet helt enkelt, för ensamheten är inte en stor sak och den är inte farlig, se det som din egentid!
    /24-åringen
  • Jag känner mig ensam i princip hela tiden. Även när jag är med folk. Men det som hjälper mig är att faktiskt engagera sig i att prata med folk runt omkring mig. Såklart börjar jag inte prata med någon stranger, speciellt inte när jag är introvert. Men att prata med någon runt min ålder brukar hjälpa mig väldigt mycket!
    /Tjej13
Till toppen av sidan