Panik - lämna sidan!

Ungdoms­mottagningen Vellinge

Perstorpsgatan 20, Vellinge

Visa på kartaVägbeskrivning

Till oss kommer du som är mellan 12 och 22 år och har frågor om kroppen, könssjukdomar, sex, relationer eller skydd mot graviditet. Du kan också få stöd om du mår dåligt och behöver prata med någon.


Ditt besök hos oss är gratis och vi som arbetar här har tystnadsplikt. Alla våra medarbetare har kunskap om HBTQ+ frågor.

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag06.00–10.00
Tisdag06.00–10.00
Onsdag06.00–10.00
Torsdag06.00–10.00
Fredag06.00–10.00
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Med buss 150 når du centrala Vellinge. Gå mot parkeringen och bensinstationen. Rakt fram hittar du en stor röd byggnad med adress Perstorpsgatan 20.

 • Du kan ta akut p-piller upp till fem dagar efter ett oskyddat samlag. För att få ett akut p-piller bokar du tid till en barnmorska hos oss. Du bokar tid via UM Skåne online, genom att ringa eller besöka oss.

 • Du som är över 15 år och folkbokförd i Skåne kan beställa hem ett test för klamydia och gonorré, helt gratis. Beställ test via e-tjänsten. Provsvaret får du också i e-tjänsten.

  Beställ test för klamydia och gonorré

 • I gruppen pratar vi om stress och vad du kan göra för att må bättre. Vi använder metoden ACT, Acceptance and commitment training.

  Du bokar tid via UM Skåne online, genom att ringa eller besöka oss.

 • När du behöver någon att prata med kan du komma till oss. Det kan till exempel handla om frågor som du har kring känslor, relationer, kroppen och sex. Behöver du mer stöd och behandling som du inte kan få hos oss, hjälper vi dig vidare. 

 • Du som har testat positivt via klamydiatest.nu kan göra smittspårningen via UM Skåne online istället för att besöka mottagningen. Du bokar tid via UM Skåne online.

 • Hos oss kan du få hjälp med att undersöka din penis och pung eller slida. Det kan till exempel vara om du har förändrade flytningar, utslag, sveda, trång förhud eller frågor om sex. Behöver du fler undersökningar och behandling som du inte kan få hos oss, hjälper vi dig vidare. 

 • Har du svårt att hantera din ångest? Är du ofta orolig och upplever att oron begränsar dig i ditt liv? Vi erbjuder Ångesthjälpen Ung som är en internetbaserad KBT-behandling (kognitiv beteendeterapi). Du träffar först en kurator och får därefter övningar och uppgifter via nätet. Under hela behandlingen har du regelbunden kontakt med din kurator för uppföljning och stöd.

  Här kan du se en film om Ångesthjälpen Ung.

  För mer information och bedömning kontakta oss via UM Skåne online.

Om ungdomsmottagningar

På en ungdomsmottagning kan du få hjälp med många olika saker. Några exempel:

 • frågor om kroppen
 • frågor om sex och relationer
 • skydd mot graviditet och könssjukdomar
 • graviditetstest eller test för könssjukdomar
 • stöd om du mår dåligt.

Alla som jobbar på mottagningen har tystnadsplikt. 

Läs mer om vad en ungdomsmottagning är

Läs mer om sekretess och tystnadsplikt

Ålder

Vi tar emot patienter som är från 12 - 22 år.

Till toppen av sidan