Panik - lämna sidan!

Ungdoms­mottagningen Varberg, Varberg

Bäckgatan 32

Visa på kartaVägbeskrivning

Till oss kan ungdomar vända sig med frågor om livet, relationer, sexualitet, om sig själva och sin kropp. Vi finns för unga som fyllt 13 år och fram tills de fyller 24 år.


Ungdomsmottagningen är en HBTQ-diplomerad verksamhet.

HBTQ står för homo-, bi-, trans-, och queerpersoner.

Telefonnummer
0340-48 22 80
Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider
   • Mån - Tor06:00 - 11:45 Telefonsvarare
   Öppettider
   • Mån10:00 - 18:30
   • Tis - Ons08:00 - 16:30
   • Tor08:00 - 17:30

   Besöksadress:
   Bäckgatan 32

   Vägbeskrivning

   Hitta hit:

   Gå in på gården, mottagningen ligger till höger.

   2022-04-14

   Välkommen till vår dropin-mottagning!

   Måndagar 15.00-18.00

   Hit kan du komma för kortare ärenden, tex receptförnyelse, klamydiatest, graviditetstest, akutprevention eller för att hämta kondomer och ställa frågor till oss.

   2022-04-14

   Med appen Ungdomsmottagningen Halland kan du träffa barnmorska, kurator eller psykolog på nätet. Vi har tystnadsplikt och du får samma hjälp som vid ett fysiskt besök hos oss. Besöket är kostnadsfritt.

   Ladda ner appen för Android eller Iphone.

    

   2022-04-14

   Behöver du hjälp med att hantera din ångest eller oro? Vi erbjuder Ångesthjälpen Ung som är en webbaserad beteendeterapibehandling. Du har först ett samtal med kurator/psykolog och får därefter övningar och uppgifter att arbeta med på nätet. Du har sedan löpande kontakt med din behandlare för avstämningar under hela behandlingen.  För mer information och bedömning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 för mer information. 

   2022-04-14

   Du som får ett sms med länk från Region Halland kan anmäla dig 60 minuter innan din bokade tid via din mobiltelefon. Om du inte fått ett sms så anmäl dig på incheckning.regionhalland.se. Har du inte möjlighet att anmäla dig via mobiltelefon anmäler du dig på mottagningen.

   När du anmält dig kan du gå direkt till väntrummet så blir du hämtad när det är din tur. Tänk på att kontrollera noga om ditt besök är på mottagning, via video eller telefon.

   Se film och läs mer

   Till oss kan du vända dig med dina frågor om livet, relationer, om dig själv och din kropp. Vi finns för dig som fyllt 13 år och fram tills du fyller 24 år.

   Ungdomsmottagningarna i Halland arbetar framförallt hälsofrämjande och förebyggande. Vår läkare skriver därför inte ut läkemedel vid psykisk ohälsa och utfärdar inte heller intyg för sjukskrivning.

   • Alla människor har tankar och frågor om sig själva och sitt liv. Det kan handla om självkänsla, självbild, stress, nedstämdhet, oro, ångest, rädslor, familj, kompisar, partner, sexualitet, könsidentitet och sexuell läggning eller något annat som just du vill prata om. Läs mer på umo.se.

    Hos oss kan du prata med en psykolog eller kurator. Du kan boka en tid genom att logga in.

   • Det finns olika sätt att skydda sig mot oönskad graviditet och könssjukdomar. Kondom och femidom är de enda metoderna som också skyddar mot könssjukdomar. Du och den eller de som du har sex med delar på ansvaret för att skydda er.

    Du och din barnmorska på Ungdomsmottagningen kommer gemensamt fram till vilket preventivmedel som passar dig bäst. Boka en tid genom att logga in. Gå gärna in på preventivguiden innan ditt besök hos oss.

    Kondom
    Hos oss kan du komma och hämta kondomer gratis.

   • Sex kan vara alla de olika saker man gör och känner när ens kropp eller tankar berörs på ett sexuellt sätt. Man kan ha sex med sig själv eller med en eller flera andra. Läs mer om sex på umo.se.

    Har du frågor om sex, könssjukdomar, olika sätt att ha sex, lagar och regler, att njuta av sex och problem med sex, att vilja vänta med sex, sex mot din vilja, sälja/köpa sex, sex för första gången eller något annat som just du vill prata om kan du prata med en psykolog, kurator eller barnmorska hos oss. Du kan boka en tid genom att logga in.

   • Om du har haft oskyddat sex och misstänker att du fått en könssjukdom är det bra att gå och testa sig. Du måste vänta tio dagar från att du haft oskyddat sex till dess att du kan testa dig. Du kan boka tid hos en barnmorska genom att logga in eller beställa hem ett test på 1177. Du kan också läsa mer om olika könssjukdomar på 1177.

   • Det finns något som kallas för akuta metoder, som du kan använda om du har haft vaginalt samlag utan skydd eller om kondomen har råkat gå sönder. Dessa metoder är akut-p-piller och kopparspiral.

    Behöver du hjälp med detta kan du komma in till oss, utan att boka en tid, så hjälper vi dig. Kom så fort som möjligt efter det oskyddade samlaget.

   • Kroppen är fantastisk på många olika sätt. Den kan röra på sig, förflytta sig, känna värme och kyla och få oss att njuta. Eftersom du ska leva med din kropp hela livet, är det bra om du kan trivas med den och ta hand om dig själv så att du mår bra.

    Har du frågor om din kropp som handlar om pubertet, vikt, utseende, hälsa, kost, sömn och trötthet, ditt kön, bröst eller något annat som just du vill prata om kan du prata med en psykolog, kurator eller barnmorska hos oss. Du kan boka en tid genom att logga in. Du kan också läsa mer på umo.se.

   • Att få sin penis eller pung undersökt går snabbt och gör inte ont. En vanlig anledning till att vilja göra en undersökning är för att man har sett något på penisen eller pungen som man undrar över, som prickar, knottror eller utslag. En annan anledning kan vara att man har något besvär, som att det svider, kliar, gör ont eller att förhuden är för trång.

    En gynekologisk undersökning, som också kallas gynundersökning, är en undersökning av utsidan och insidan av underlivet. En vanlig anledning att vilja göra en undersökning kan vara att du vill veta att allt ser bra ut i underlivet, att du har upptäckt någon förändring, till exempel annorlunda flytningar, eller har besvär som att det kliar, är irriterat eller gör ont.

    Du kan boka en tid hos en barnmorska genom att logga in.

   • Hos oss på Ungdomsmottagningen kan du komma för att göra ett graviditetstest. Boka en tid hos en barnmorska genom att logga in.

    Du som har bokat en tid för att göra graviditetstest hos oss behöver förbereda dig inför ditt besök.

    Läs förberedande instruktioner här

   • Om du fått ett positivt provsvar och vet att du har klamydia kan du komma till oss för behandling. Boka tid så fort som möjligt genom att logga in.

    Då klamydia finns med i smittskyddslagen görs en så kallad smittspårning. Det innebär att du måste berätta vem eller vilka du har haft sex med det senaste året, oavsett om ni har använt någon typ av skydd eller inte. Det du säger till oss är hemligt. De personer du berättar om kommer inte att få reda på vem du är. De kommer bara att få veta att de måste testa sig.

   • Mens är den blödning från livmodern som kommer ungefär en gång i månaden från och med puberteten. Har du frågor om mens, att skjuta upp mensen, mensvärk, mensskydd, riktig mens, oregelbunden eller utebliven mens, eller något annat som just du vill fråga om kan du boka en tid hos en barnmorska genom att logga in.

   Om ungdomsmottagningar

   På en ungdomsmottagning kan du få hjälp med många olika saker. Några exempel:

   • frågor om kroppen
   • frågor om sex och relationer
   • skydd mot graviditet och könssjukdomar
   • graviditetstest eller test för könssjukdomar
   • stöd om du mår dåligt.

   Alla som jobbar på mottagningen har tystnadsplikt. 

   Läs mer om vad en ungdomsmottagning är

   Läs mer om sekretess och tystnadsplikt

   Ålder

   Vi tar emot ungdomar från 13 till 23.
   Till toppen av sidan