Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Hur kan man veta vad andra tänker om en?

Fråga

Hur kan man veta vad andra tänker om en?

Svar

Du kan aldrig riktigt veta vad någon annan tänker om dig utan att du frågar.

Men du kan tro att du vet. Du kan få för dig att andra tänker en massa olika saker om dig som inte är sant. Istället är det saker som du själv tänker och har i ditt eget huvud.

Det är jättebra att inse att du aldrig kan veta vad en annan människa tänker. För det kan ställa till en massa problem och osäkerhet för dig. Du kan till exempel må dåligt av saker du tror att andra tänker om dig.

Om du oroar dig mycket för vad andra tänker om dig kan det bero på att du känner dig osäker och att du har en dålig självkänsla. Det finns saker du kan göra för att stärka din självkänsla, du kan läsa mer om det i länken här nedanför.

Om du är trygg med dig själv och tycker om dig själv behöver du inte tänka så mycket på vad andra tycker om dig. Men du kan ju vara nyfiken ändå och självklart känns det skönt om andra tänker bra tankar om dig och tycker om dig.

Om du undrar över vad andra tänker om dig, och om det är viktiga personer för dig, tycker jag att du ska fråga dem om vad de har för tankar om dig.

Med vänliga hälsningar
Anette Gesang-Gottowt, kurator och psykoterapeut

Mer på UMO

ArtikelTips för bättre självkänsla

Här får du tips på saker du kan göra själv för att stärka din självkänsla. Tipsen handlar till exempel om att träna på att tänka annorlunda, om du ofta har negativa tankar om dig själv. Det allra viktigaste är att du är snäll mot dig själv och inte dömer dig själv.

Svara varandraHur minskar jag pressen på mig själv att vara social?

Framstår jag som tråkig då jag inte tar så mycket plats?

Till toppen av sidan