Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Rökte för att allt var jobbigt

Hej, jag är en kille på 15 år och jag ska berätta min historia om hur jag började röka och testa cannabis. När jag gick på mellanstadiet så blev jag väldigt mobbad för min vikt, jag är väldigt smal så det var därför. Jag mådde väldigt dåligt av detta och hade självmordstankar väldigt ofta.

Jag bytte skola när jag började i sexan, mådde fortfarande skit men det var iaf bättre. När jag mådde så dåligt blev jag intresserad av att testa droger, vill ta en massa droger. Vem vill det egentligen? När jag började i sjuan så testade jag att röka cigg för första gången, jag tog munpuff men jag kände ändå att jag ville göra de igen.

Några månader senare köpte jag mitt första cigg paket, rökte upp halva paketet på en dag. Jag umgicks mycket mer mina nya kompisar som rökte och slutade umgås med mina andra kompisar. Jag lärde känna en massa nya kompisar både här och där. Jag rökte mer och mer, mina föräldrar fick reda på detta sen och allt blev skit.

Jag trivdes med att röka, men lovade mig själv att efter sommarlovet så skulle jag sluta. Men det gjorde jag inte, jag fortsatte att röka överdrivet mycket och när jag började i åttan så hade många gamla vänner vänt ryggen mot mig för att jag rökte.

Jag började skolka flera lektioner, kom oftast försent till lektionerna och när jag inte var på lektionerna så letade jag och en vän efter nån som kunde köpa ut cigg. Det var vid denna tidpunkten jag fick kontakt med cannabis.

Min kompis berättade att han visste någon som kunde fixa marijuana och jag sa ja. På rasten gick jag och min kompis och satte oss på en bänk. Jag tände en joint och rökte hela den men jag kände ingenting. Vi gick lite till och jag tände en till och BOOM vad jag blev hög.

Det var både kul och hemskt, jag blev först skitglad och skrattade ihjäl mig. Men sen så blev jag yr och illamående och var tvungen att lägga mig ner. Jag hade ingen känsel i kroppen och jag höll på att försvinna, jag höll händerna för mina ögon och ville bara att de skulle sluta, jag kunde inte gå och knappt sitta. Det var hemskt.

Efter ett tag så släppte det. Några veckor efter detta så erbjuder min kompis mig hasch, jag sa gärna och jag gjorde det med två kompisar. Jag blev lugn, paranoid och glad. Allt var i slowmotion och det var som att jag sov och drömde. Det var både underbart och jobbigt. Efter detta så tog jag tre bloss av min kompis men då kände jag ingenting.

Det var flera månader sedan jag rökte på men har druckit mycket alkohol istället. Jag har blivit lurad med pengar två gånger för att jag ville köpa cannabis. Jag saknar att vara hög men vill ändå inte hålla på med sånt.

Det är väldigt svårt, jag röker fortfarande cigg men försöker sluta. Tack för att ni läste!

Anonym

Till toppen av sidan