Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Jag tänker aldrig mer knarka

Jag har hållit på med droger i kanske ett halvår nu. Jag var 12 år när jag började och nu är jag 13. Jag rökte på för första gången i somras med min kompis. Han hade lite hasch och han ville bjuda mig. Jag tog några bloss och efter en kvart var jag hög.

Jag kommer ihåg att jag tyckte att det var jätteroligt och att jag inte kunde fatta varför det var förbjudet. Jag började röka mer och mer och tillslut rökte jag nästan varje dag. De senaste 5 gångerna jag rökte så har jag inte känt samma effekt. Förut var det mer som ett lyckorus men nu är det mer som om något slagit mig hårt i huvudet och jag blivit yr och förvirrad.

Senaste gången jag rökte var för kanske nån månad sen och då var det inte alls roligt. Jag kom hem och mådde dåligt så jag gick upp och la mig. Jag kommer ihåg att jag var rädd för att somna för jag var rädd att jag skulle dö i sömnen.

Som tur var gick det bra den gången och jag har inte rökt sen dess och jag känner ingen lust att börja igen. Det jag har fattat nu är att droger är olagliga av en anledning och att det faktiskt kan hända hemska saker efter man använt droger. Jag tänker aldrig mer knarka.

/Anonym 08

Mer på UMO

Droger

Innehåll om droger.

UMO-podden

Jag vill sluta med cannabis, vad ska jag göra?

69. "Jag ville ha ett bättre liv. Jag var trött på att min liv styrdes av droger".

Artikel

Film: Frågor och svar om cannabis

I den här filmen svarar socionomen Kristoffer på vanliga frågor om cannabis. Du får till exempel veta vad som händer i hjärnan när du röker cannabis, och om du kan bli beroende av cannabis.

Till toppen av sidan