Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Störande och falsk bästa vän

Jo, det var så att min förra bästa vän hade flyttat nån månad efter vi började i 6:an, så jag tänkte att jag kunde bli vän med nån annan. Jag blev vän med nån som vi kan kalla för Amanda. Amanda var jättesnäll de första månaderna jag va vän med henne, men sen så helt plötsligt var det som att Amanda blev en ny människa, hon kallade mig tråkig om jag inte ville göra en grej just precis då. Hon ville t.ex. gå på picknick men det ville inte jag, men då så tvingade hon mig att köpa fika och sånt till picknicken som jag inte ens ville gå på! Hon snackade även skit bakom min rygg och vägrade att erkänna det sedan, hon ljög också nästan varje dag och gav löften som hon inte höll, t.ex. så bad hon mig att köpa en klubba för 10 kr, det är inte så mycket men hon lovade iallafall att hon skulle ge mig en tia när hon kom hem för hon hade inte med sig pengar, jag har ett bankkort som jag har med mig nästan vart jag än går så jag kunde ju lika gärna betala. Men gav hon mig en tia när hon kom hem till sig? Nej!

De månaderna hon var supersnäll och en riktig vän så kunde hon ge mig en hel sån där liten godispåse utan att jag behöver ge henne någonting, men nu så kan jag köpa en godispåse som vi ska dela på men så tar hon fem sjättedelar av godiset så får jag den enda sjättedelen som var kvar. Det kom en ny tjej till klassen för en månad sen ungefär som jag ville bli vän med, men då sa Amanda att jag inte borde bli vän med henne för att hon snor vänner, men Amanda ljuger, den nya tjejen är jättetrevlig och rolig, man kan prata om vad som helst med henne.

Jag och Amanda bråkade för några och hon har inte pratat med mig sen dess, det är faktiskt väldigt skönt så slipper jag henne.

/Tjej som har en falsk vän

Mer på UMO

Till toppen av sidan