Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Mamma blev jätteglad när jag berättade om mensen

Hej!

Jag är en 13årig tjej som tänkte dela med sig av när jag fick min mens, igår! Redan dagen innan hade jag sett att mina flytningar var lite på det bruna hållet och morgonen därpå när jag hade gått på toa såg jag att nu var det inte bara ljusbrun flytning. Nu var det en mörkare flytning med en bloddroppe.

Jag fick lite panik och var osäker om det verkligen var mens, jag hade trott att när mensen kommer så kommer det mycket klarrött blod. Självklart började jag googla och det kom fram massor med olika svar.

Jag och min syster (hon låg och sov) var ensamma hemma, så jag fick vänta lite tills mamma skulle komma hem. När jag hörde bilen rulla upp på uppfarten blev jag lite nervös över vad jag skulle säga. Skulle jag verkligen fråga mamma om det var mens?

När hon kom innanför dörren sa jag: ”Mamma, jag tror att jag har fått mens”. Det sa jag och visade upp min trosa med bloddroppen. Mamma blev jätteglad och tog fram bindor och trosskydd mm.

Jag snapade mina närmsta vänner om händelsen. Nu idag känns det jättebra att jag talade om det för mamma direkt och att jag inte väntade med det.

/ Anonym 13åring

Mer på UMO

Mens

Innehåll om mens.

Till toppen av sidan