Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Har bestämt mig för att säga ifrån!

Jag är en tjej på 13 år som precis börjat högstadiet. Jag har haft en ganska jobbig skolstart. Jag har hamnat i en ganska rörig klass, men det är en kille som utmärker sig. Han har varit väldigt högljudd och utmärkt sig sedan första dagen. Han har varit långt innanför min personliga gräns flera gånger och när han går bakom mig visslar han och skrattar medan han stirrar på min rumpa. I början var jag inte så misstänksam, jag tänkte bara ”att det är såhär det är att börja högstadiet”. Men nu påminner mina kompisar mig varje dag om hur mycket han är på mig och kollar på mig.

Jag var haft ångest hela helgen över detta och funderat på vad jag ska göra. Men nu har jag bestämt mig för att fixa ett möte med min idrottslärare. Jag tror att hon är den absolut bästa personen att prata med. Hon är alltid väldigt rak, men samtidigt snäll och får saker gjort. Och det är viktigt. Jag är så rädd att de inte ska ta tag i det på riktigt, och att killen ska bli arg och göra värre saker. Men jag har bestämt mig. Jag ska berätta!

Och jag skrev detta just av den anledningen, att andra också ska våga berätta! Vem vet, dina problem kanske är pyttesmå eller mycket värre och större än mina, spela roll. Berätta, för någon. Det finns alltid någon man kan lita på och vända sig till.

/Tjej som ska stå upp för sig själv och sina rättigheter

Mer på UMO

Till toppen av sidan