Alternate Text

UMO frågade: Hur gör du när du onanerar?

UMO ställde frågan: Hur gör du när du onanerar? Här är några av svaren som vi fick. 

Illustration av en soffa.


Jag vill dela med mig av ett tips som ger en befriande känsla. Jag blir både väldigt lycklig efteråt, känner ingen skam och jag blir helt enkelt (enligt mig) en bättre människa! Det jag gör är att jag tittar/tänker/ritar/läser något upphetsande och gör ännu fler upphetsande saker! I slutet sätter jag på något jag tycker är riktigt upphetsande och börjar spänna mina ben. Jag har kommit till det. Ingen kudde, inget annat föremål, inga fingrar bara psykiskt! Det kändes mycket bättre, men har bara funkat en gång för mig. Är en tjej med kvinnliga delar, vet inte om det funkat för killar. 
:) 14 år

Jag är en tjej på 15 år och för ett tag sen hade jag aldrig pullat, jag tyckte det var äckligt att hålla på med sig själv, men sen fick jag reda på att en av mina bästavänner inte pullar, utan hon tar en duschslang och sprutar mot klitoris, så var ju såklart tvungen att testa. Jag satte mig i badet och "sprutade" med slangen. Jag började skaka och det pirrade i hela kroppen, jag fick ryckningar. De va så jäääävla skönt, jag gör de varje gång jag badar och ibland i duschen. Så om ni aldrig har testat det borde ni ta och göra det!
Mvh tjej å 15 år!

Jag brukar kolla på lesbiska som håller på, på youtube, ÄVEN OM JAG INTE ÄR LESBISK, men man blir kåt av att kolla på dem. Sedan tar jag en kudde mellan benen och spretar med benen (jag ligger i sängen då), sedan tar du tag i säng kanten och typ drar dig fram och tillbaka, jag låsas att där är en kille med i bilden, jag kan göra detta även om mina föräldrar är hemma för stönar inte, jag gör även detta på natten. Tycker att alla borde pröva detta, funkar bra och jag får orgasmen efter 3 minuter typ.
Tjejen

Jag älskar att onanera! Jag onanerar väldigt ofta och får orgasm varje gång. Jag har onanerat sen jag var kanske.. 11 eller något men det var nog först när jag var 12 som jag började få orgasm.
Anonym

Jag brukar mest bara fokusera på klitoris och smeka den till orgasm. Jag har verkligen lärt mig om vad jag själv tycker om och det tycker jag alla ska ta och göra. Mitt bästa onanitips är att ligga i badkaret. Sen så låter man vattenkraner rinna ner mellan benen. Jag brukar ha ganska hög stråle och sen rör jag lite på höfterna så det blir extra skönt. Det är helt otroligt, när man gör detta får man orgasm på ungefär 1 minut! Detta är något som alla borde pröva. Det är super skönt!

Jag brukar sätta på en sexig låt och ta på mig mina favoritunderkläder och sedan gnida mig emot en kudde eller nåt så att jag kommer igång, sen brukar jag klämma mig på venusberget och klitoris i ett raskt tempo. Det är jätteskönt! Det gör jag alltid innan jag somnar om jag är ensam, för jag brukar sova bättre efter en bra onani!
Bisexuell 13 år

Tjejer, pröva att onanera när ni har mens! Så sjukt mycket skönare! Det kan dock bli lite blodigt och så, men i duschen funkar det perfekt! Det är som nån slags superglidmedel...
Tjej, 14

Jag är i puberteten och det enda problemet jag har med onani är att det klassiska sättet att onanera är ju att dra förhuden upp och ner. Men jag är muslim och har ingen förhud eftersom både muslimer och judar skär bort nyfödda barns förhud. Jag är väldigt religiös och har läst att det är haram (en synd) att onanera enligt islam. Men eftersom jag är väldigt sexuellt intresserad så onanerar jag. Hur gör man då utan förhud? Det kom jag på för ett tag sen. Jag hade kalsonger och shorts på mig och började bara lätt dra fingret över shortsen där penisen ligger och så kände jag en underbar känsla, och fattade då att jag precis onanerat. Jag brukar onanera minst en gång i veckan, jag försöker motstå men det är svårt när man är så sexuellt intresserad!
Så några tips jag kan ge för killar utan förhud är: Ha kläder på, shorts och kallingar, om du gör det utan kläder gör det ont, tro mig. Dra fingret fram och tillbaka över shortsen där penisen ligger. Börja med ett medeltempo och gör det snabbare och snabbare. Ligg ner på något mjukt och ha ett par kuddar eftersom man får ont i nacken eller ryggen annars.
Anonym

Detta kommer kännas som att ni blir slickade! 1. Ta en deoflaska, pilla ut kulan med en kniv. 2.Rengör flaskan och kulan. 3. Häll i massageolja, babyolja, glidmedel eller ljummet vatten.4. Sätt tillbaka kulan ORDENTLIGT! 5. Ta flaskan och rolla i underlivet vid klitoris! Jag lovar det känns som att ni blir slickade!
Anonym

Jag brukar sitta mot en vägg/i en stol eller liknande, det viktiga är att man har stöd för ryggen och sedan drar jag upp fötterna så att dem står så nära min kropp som möjligt mot underlaget så att man har benen väldigt uppdragna. Det känns mycket skönare i klitoris då tycker jag! Fast ibland somnar benen om man sitter för länge, men det brukar ta lång tid innan det händer. När jag har satt mig så så smeker jag med pekfingret upp och ner på klitoris tills jag får orgasm. 
Anonym

Ett bra tips om man inte har en kondom och vill kolla på porr samtidigt som man onanerar: ta en plastpåse och spotta lite i den (som glidmedel), sedan stoppar du in kuken i påsen, tar på kalsongerna eller inte. Sätt på porrfilmen och tänk dig att det är du som knullar och njut!! Ett annat sätt är att sitta i duschen och onanera samtidigt som man tar i några fingrar i röven med spott, då blir det MYCKET skönare, tro mig. Men man ska tänka på att inte ha för långa naglar. 
Onanera på bara

Första gången jag fick orgasm var när jag satt & kollade på en lite små sex film. Jag drog ner trosorna & byxorna satte in 1 finger och typ satte mig ner igen så fingret åkte längre in. Sen satt studsade jag på min soffa. Jag tycker det är extra skönt när man rör med fingret på den där skrovliga väggen i underlivet.

Anonym

Jag använder alltid fingrarna utanpå trosorna, alltid med ett finger och fram och tillbaka. Väldigt löst och försiktigt i början runt om klitoris. Nu gör jag det kanske en gång i veckan, händer att det blir oftare. Brukar tänka på saker som gjort mej upphetsade, kanske en kille på en film som jag såg tidigare på dagen eller någon som jag känner mej attraherad av sexuellt. Håller oftast på tills det går för mej kanske 10 min men det är oftast olika.
Tjej 22 år

Jag har ett bra tips för tjejer som blir kåta ibland. Ta bara en tjock kudde och rulla ihop den och sedan dra den fram och tillbaka mot slidan. Det känns skitskönt och tänk samtidigt på något sexigt.
Anonym

I duschen tar du bort duschmunstycket så det sprutar en hård stråle. Du lägger dig ner som om du skulle föda, öppnar blygläpparna och sprutar mot klitoris. Jag får orgasm direkt!
Anonym

Tips till tejer: När du är i dushen, vrid upp så att de blir en hård stråle, sätt dig på knä och sära på benen. Gnid sedan dushhuvudethårt mot fittan och spänn slidmusklerna samtidigt. När du känner att du börjar komma gnid hårdare och tryck mycket.Då får man verkligen orgasm!
Anonym

Jag brukar ligga i sängen eller inne i badrummet, drar ner byxorna, slickar på fingret och gnider på ollonet. Sedan sätter jag på en fin gayrulle och kör på bara, asskönt.
Gay

Jag började onanera när jag var runt tio år gammal. Till hjälp hade jag ett jättestort gosedjur som jag gned mig mot och tyckte att det var jätteskönt. Okej, jag fick väl ingen orgasm, men det la grunden till mitt sätt att onanera idag. Nu för tiden onanerar jag ungefär två gånger i veckan med hjälp av en duschstråle eller med en eltandborste (använder inte själva borsten, utan utnyttjar vibrationerna). Onani för mig är någonting underbart, man kan ha det som förspel eller som behandling mot spänningshuvudvärk och så vidare. Kan faktiskt erkänna att jag får bättre orgasmer av onani än vid sex. För när jag är själv så vågar jag släppa loss min fantasi utan att skämmas. Brukar oftast fantisera om tjejer, och det känns lite taskigt, att börja fantisera om en tjej när jag är med en kille. Och nej, jag är varken bi- eller lesbisk, men tjejer kan vara väldigt upphetsande att tänka på, någonting smått förbjudet eftersom ja inte tänder på att vara med en tjej i verkligheten. Till onani så är alla hjälpmedel tillåtna enligt mig. Släpp alla hämningarna lösa och njut av att upptäcka dig själv.
Tjej 21 år

Jag hade inte haft orgasmer förr men jag ville verkligen ha det eftersom det verkade skönt och så. När jag läste här en gång fick jag för mig att jag skulle testa något av tipsen. Så jag testade att ta en eltandborste och gnida den mot fittan (med byxor/trosor på mig). Det var skönt men inte så skönt så jag fick orgasm. Så jag tog av huvudet (på eltandborsten) och gned den lite hårdare och lite stötande mot fittan och då fick jag min första orgasm. Det var hur skönt som helst. Så jag tipsar alla att använda eltandborse utan huvud om ni vill få orgasm!
Anonym

Illustration av en eltandborste.


Jag onanerar inte så jätteofta men det händer när jag känner för det. Då gör jag det för att jag tycker att det är skönt och att jag har lust till det. Onani är ett jättebra sätt att kunna tillfredställa sig själv när man vill, man kan ta reda på i lugn och ro vad man själv tycker om och tänder på. Jag pratar väldigt sällan om onani med mina kompisar, men när jag gör det blir det oftast att man snackar om sexleksaker eller om man diskuterar hur man gör på killar eller så. Sånt är ju inte alltid så lätt att veta...
Tjej 15 år

Jag har ett tips: Om du gillar att snoka, kolla bland dina föräldrars grejer och kolla om du hittar kondomer... Man kan typ trä på dom på ett gosedjur och, ja. Du fattar. Eller när jag duschar tar jag munstycket och tar den hårda strålen och sprutar på klitoris...
Anonym

Brukar gnida mot en soffkant eller ryggstödet på stolen. Ibland brukar jag gnida mig mot dörrar.
Anonym

Jag har provat kondom ett antal gånger, väldigt skönt och så tänker jag på tjejer som jag gillar.

Kille 20 år

Här är ett onanitips till alla tjejer :P Ta nån slags sexleksak eller en medium stor penna m. lock och ställ dej på knä framlutad mot ex. en säng eller soffa. Sedan stryker du saken fram och tillbaka mot klitoris. Sedan efter ett tag blir man upphetsad och blir kåt... Det är skönt!
Anonym

Jag tycker att onani är hälsosamt. Man lär känna sin kropp och veta vad man tycker om och inte. Det är ett bra alternativ för de som inte har en partner och inte bara vill ha tillfälliga möten med andra. Jag onanerar för att jag tycker att det är skönt. Både med och utan partner. Började i badet när en leksak råkade komma emot slidan. Blev nyfiken på den sköna känslan och provade mig därefter fram med fingrarna. Första gången jag fick orgasm när jag precis börjat utforska mig själv fylldes hela jag av glädje och förvåning över att något kunde vara så skönt. Samtidigt som jag trodde att det var något dåligt som man inte ska göra. Men jag fortsatte och fick vart efter läsa om onani och höra att det inte var något att skämmas för. Då var det ännu bättre. Nu använder jag fingrar, duschstrålen eller en g-punktstav (tillsammans med glidmedel) när jag onanerar.  Ibland kan jag fantisera om nån/några killar i sexsammanhang eller så fokuserar jag bara på känslan. Hur länge jag håller på varierar, ibland bara några minuter ibland minst en timme och över det.
Tjej 22 år

Tips till tjejer: Lägg dig på sängkanten så att benen är utanför och magen på sängen eller soffan (vilket som). Så att klitoris är percis på sängkanen. Så håller du emot med händerna och gnuggar klitoris mot kanten fram och tillbaka. Lättast att spänna benen och "vifta" lite på dem, gjort de i flera år och tycker att det är skitskönt ! Ett tips om man inte har ngn sexleksak hemma som vibrerar så kan man alltid ta sin telefon och ringa till sig själv.
Tjej

Illustration av en badanka.


Jag är för onani, och tycker det är något bra och något folk ska göra utan att skämmas. Man har rätten att ha det skönt och det finns inget som kan säga något mot det. Jag onanerar för att det är skönt, och jag vet inte när jag började faktiskt. När man var yngre gick man och pillade på sig själv mer omedvetet. Men jag gissar på att det började seriöst vid 11-12-års ålder. Under singeltider har det blivit mycket onani, men när man haft en partner så händer det sällan eller aldrig. Jag använder mina fingrar, och stannar helst uppe vid klitorisområdet och penetrerar oftast inte alls. Penetrering är något jag varken ogillar eller gillar, om man säger så. Oftast och helst tänker jag på min pojkvän, men händer att jag tänker på andra personer också, även flera personer samtidigt ibland. Jag tänker inte ofta på själva penis i slida-sexet, utan förspel och mysigt, som petting, oralsex och olika sexlekar. Bondage är något jag aldrig testat på, men tänker på ofta. Hur länge jag onanerar skiftar. Jag håller ju antagligen på till orgasm, och ibland kan det ta upp till en halvtimme, ibland går det på två minuter, som sagt så skiftar det väldigt mycket beroende på hur kåt jag är och andra saker. Vissa dagar är man känsligare än andra.
Tjej 14 år

Jag tycker att det är bra att onanera. Eftersom att det är skönt och inte det är farligt och inte skadar någon så varför inte. Jag kör den klassiska upp och ner metoden. Ibland kollar jag på en p-rulle samtidigt, det underlättar och känns skönare då. Hur länge jag håller på är olika, ibland har man bråttom som på morgonen, då drar man en snabbis. Men det är skönare när man håller på längre.
Kille 18 år

Jag har rätt många tips som jag själv brukar använda! Jag brukar använda den rundade sidan på en sked och gnida mot klitoris, det är skönare utan trosor, men mycket ofräschare. Och så brukar jag använda duschstrålen, men helst när jag är ensam hemma för jag låter ganska mycket. Och innan jag pullar brukar jag spotta på mina fingrar, det blir både lättare och skönare då. Och har man något långt och lite rundat föremål kan man alltid trä på en kondom och köra in den.
Anonym

Jag brukar lägga mig på mage och sedan googlar jag och tittar på massa snoppar och sådant, efter det lägger jag mig på den ena kudden och juckar liksom. Jag brukar använda mina spetstrosor, det är megaskönt, jag brukar även googla på onanitips bland annat :D
Tjej, 13 år

Jag tycker inte det är något fel med onani, snarare tvärt om man kan ju ge sig själv en njutning som man vet att man tycker om. Jag onanerar ibland för att min pojkvän gör mig upphetsad i telefonen. Annars finns det de gånger jag bara känner att jag vill. Jag använder fingrarna för att stimulera där jag tycker att det är skönast.
Tjej 16 år

Om jag tittar på en porrfilm brukar jag oftast tänka på att jag är med personerna som har sex. Att jag är en av dem och är med och njuter. Om jag inte tittar på en porrfilm brukar jag tänka på de saker jag gjort med mitt ex. Jag brukar oftast ligga ner, efter olika ställningar och positioner så har jag kommit fram till att det är som skönast att ligga ner. Och när jag väl runkar brukar jag dra ner förhuden så att den spänns och klämmer åt lite - då är det som skönast. Sedan brukar jag runka tills jag kommer till den där känslan att man är redo att börja ejakulera. Sen slutar jag på en gång och behåller den känslan. Sedan börjar jag runka igen och gör om samma sak. Samtidigt som jag gör detta så kommer det ju givetvis massa försats som funkar perfekt som glidmedel så kan jag dra handen öven ollonet samtidigt som jag runkar så det blir mer stimulans och njutning. Sen när jag väl känner att kuken är på väg att explodera så runkar jag på allt jag har och låter det spruta som det vill.
Kille 18 år

Illustration av ett porrfilmsomslag.


Jag tycker onani är något bra och personligt. Jag onanerar för jag tycker det är skönt och avkopplande. Det brukar bli 3-4 gånger på en vecka kanske. Eftersom jag är bisexuell tänker jag rätt mycket på att jag är med en tjej eller med min kille och en tjej, det är rätt sexigt.
Tjej 18 år

Jag brukar spotta i handen oh sen gnida det snabbt mot ollonet! Och sedan runka! LYCKA TILL!
Anonym

Jag onanerar för att det är så skönt! Nu har jag lite svårt att onanera det blir aldrig lika skönt som när jag är med min kille, men det får duga som ersättning. Sen gör jag det mycket för min killes skull också. Hur ska han kunna veta vad jag tycker är skönt om jag inte vet det själv!? Jag kommer inte ihåg exakt när jag började onanera men jag var ganska ung. Kanske i tio, elva-års åldern. Jag hade sett en sen film på mitt rum och det hade varit ganska sexuellt. Jag började att smeka mig själv och tänkte på filmen jag nyss hade sett. Det gick sådär, inte en hit precis. Men så är det ju så ofta första gången. Numera har jag provat mig fram och jag vet vad jag tycker om. Jag brukar först ligga och tänka på någon otroligt het kille (oftast min kille men finessen med onani är att du kan göra det med vem som helst. Man behöver inte känna att man måste vara lojal mot sin flick/pojkvän. Man kan tänka på vad/vem som helst) sen brukar jag tänka på mig och honom tillsammans hur vi klär av varandra och smeker varandra. Naturligtvis varierar det från gång till gång men i stora drag så... Jag försöker att "kåta" upp mig så mycket jag bara kan, sen när jag är väldigt upphetsad så brukar jag lägga mig på sidan med en speciell kudde mellan benen. Jag trycker och smeker medans jag tänker på scenen som spelas upp i mitt huvud. Det är svårt att säga hur länge jag håller på men uppskattningsvis ungefär en kvart. Beroende på hur länge sen det var förra gången. Ju längre det går mellan gångerna desto längre brukar jag hålla på.
Tjej 15 år

Ett tips om att göra det skönare för sig är att filma sig själv när man har det som skönast. Sedan kolla på film frekvensen om och om igen när man fortsätter att onanera för då kommer samma känsla tillbaka som man hade när man spelade in sig själv, fast mycket starkare. Ett annat tips är att det är mycket skönare att vara helt naken när man onanerar.

När jag onanerar brukar jag använda något som kallas "kukmjölkning" Det går ut på att man tänker sig kuken som en spena på en ko och man använder sig av samma teknik och mjölkar kuken likt en spena. Alltså tar ett stadigt grepp kring kukroten med pekfingret och tummen drar sedan handen ut mot kuktoppen. Man börjar med ett hårt grepp längst ner vid kukroten och minskar på trycket ju längre ut mot toppen man kommer. Underlättar att använda sig av glidmedel.
Kille

Jag onanerar för att jag tycker det är skönt och avkopplande, det är någonting jag kan göra för att känna mig lycklig och bra till mods om jag kanske har haft en dålig dag eller rent av en jättebra dag. Jag började i slutet av 6:e klass, då jag fick höra om det av några klasskompisar i duschen, Det var något nytt och spännande som jag testade så fort jag kom hem. Jag började under täcket i mitt sovrum när jag kollade på film och har fortsatt ända sedan. I början kunde jag onanera upp till 5 gånger om dagen. Nu varierar det hur ofta jag gör det från och till kan det vara runt 1-2 gånger per dag och ibland inte alls. Hur länge jag håller på varierar det kan ta 10 minuter upp emot en timma beroende på hur snabbt jag vill att utlösningen ska komma. Oftast använder jag 2-4 fingrar och fokuserar på att stimulera ollonet med dem som en ring runt det. Jag brukar tänka på tjejer i olika scenarier, jag gillar mest tjejer med kläder på och som jag sedan fantiserar att jag tar av.
Kille

Jag rör med fingret på klitoris från sida till sida kan man säga och en aning längre ned också. Har precis upptäckt duschstrålen också. Jag försöker tänka på ingenting, eller på min pojkvän, eller att det är han som gör det. Ibland kan det ta upp till 20 minuter innan jag kommer, andra gånger kommer jag väl efter tio minuter, en kvart. Men jag kan hålla på i någon timma...
Tjej 16 år

Jag började onanera när jag var kanske 10-12 år och blev förvårnad när jag märkte hur skönt det var. Jag brukar tänka på snygga killar som är nakna och att man kanske smeker dom eller nåt sånt, men samtidigt så tänker jag på tjejer även fast jag inte är bisexuell eller lesbisk! Men oftast blir det att jag tänker på att min pojkvän smeker mig där nere! Jag brukar ta en plastpåse runt en fjärkontroll och gnida upp och ner mot slidan!
Tjej 14 år

Jag brukar ta ett gossedjur eller liknande och blöta den, sen dra fram och tillbaka i slidan, det känns lite som att bli slickad!
Anonym

Jag har ett jättebra tips för tjejer! Ta typ en banan/gurka/morot/liknande och sätt dig på knäna, och stå upp halv liksom. "Låtsasknulla" med bananen/gurkan/liknande och typ gnugga den mot underlivet, hoppas det blir bra för er!
Anonym

Information om sidan

  • Illustratör:

    Cecilia Birgerson Nordling