Alternate Text

Välj ord för könen!

Välj själv vilka ord som ska användas för könen.

Hur funkar det?
Välj

Hur har tjejer sex med varandra?

Tjejer kan ha sex med tjejer på många olika sätt. Du kan ha munsex, gnidsex och slidsex. Vad som är sex är beror också på vad du själv tycker att det innebär.

För att veta vad som passar dig och den eller de du har sex med behöver du prova dig fram och upptäcka vad som känns bra. Några av de sätt som tjejer kan ha sex med varandra på är att ha munsex, gnidsex, smeksex eller slidsex och använda sexleksaker.

Bild på två personer som kysser varandra och den ena rör vid den andras bröst


Munsex kan till exempel vara att du slickar eller suger på någons snippa.

Smeksex och slidsex ses av vissa som samma sak och av andra som olika. Det som oftast menas är att du smeker på och runt snippan, stimulerar klitoris och för in fingrar i snippan.

Med analsex kan det menas att du stimulerar analöppningen med till exempel fingrar.

Ni kan också gnugga könen mot varandra eller mot varandras kroppar. Du kan gnida dig mot den andras ben eller rida och gnugga dig mot den du har sex med.

Det är vanligt att tjejer som har sex med tjejer gnuggar snipporna mot varandra, det kallas ibland för tribadism eller saxande. Det kan du göra genom att saxa benen om varandra så snipporna kommer i direktkontakt, ofta ger det en skön stimulans för båda.

Det finns delar på kroppen som är extra känsliga för beröring. Men det kan vara olika från person till person vilka delar du gillar att få stimulerade och vilka som känns sexuella. Förutom runt, i och på snippan och rumpan kan känsliga områden finnas omkring nacken, halsen, öronen, fötterna, händerna, på läpparna och på brösten och bröstvårtorna.

Det kan också vara så att du känner att det pirrar till och känns skönt när andra ställen på kroppen får beröring. Njut av det som känns bra!

En sak är säker och det är att många gillar att ha sex. För att veta vad som passar en själv och den eller de man har sex med behöver man pröva sig fram och upptäcka vad som känns bra.

Munsex, gnuggsex, slidsex, smeksex, analsex och att använda sexleksaker är några av de sätt som tjejer kan ha sex med varandra på.

Munsex kan till exempel vara att man slickar eller suger på någons kön. Smeksex och slidsex ses av vissa som samma sak och av andra som olika. Det som i båda fall oftast menas är att man smeker på och runt könet, stimulerar klitoris och föra in fingrar i slidan. Med analsex kan det menas att man stimulerar analöppningen med till exempel fingrar.

Man kan också gnugga könen mot varandra eller mot varandras kroppar. Man kan gnida dig mot den andres ben eller rida och gnugga sig mot den man har sex med. Det är vanligt att tjejer som har sex med tjejer gnuggar könen mot varandra, det kallas ibland för tribadism eller saxande. Det kan man göra genom att saxa benen om varandra så könen kommer i direkt kontakt, ofta ger det en skön ömsesidig stimulans.

Det finns delar på kroppen som är extra känsliga för beröring. Men det kan vara olika från person till person vilka delar man gillar att få stimulerade och vilka som känns sexuella. Förutom runt, i och på könet och rumpan kan känsliga områden finnas omkring nacken, halsen, öronen, fötterna, händerna, på läpparna och på brösten och bröstvårtorna. Det kan också vara så att man känner att det pirrar till och känns skönt när man berör andra ställen på kroppen. Njut av det som känns bra!

Information om sidan

  • Redaktör:

    Johan Nilsson
  • Faktagranskare:

    Suzann Larsdotter, handläggare hiv och hälsa, RFSL, Stockholm
  • Illustratör:

    Cecilia Birgerson Nordling