Panik - lämna sidan!
UMO-podden

Reportage: "Jag pratar om ångesten med en psykolog"

Daniel tyckte att det första samtalet med psykologen var hemskt. Han var rädd att behöva prata om jobbiga saker och att andra skulle se honom som svag.

– Jag tänkte att jag aldrig mer skulle komma tillbaka, säger Daniel. Jag fick väldigt mycket ångest men då visste jag inte att det var ångest jag hade, det har jag lärt mig nu. 

Men trots att det var jobbigt fortsatte Daniel att gå och prata med psykologen på ungdomsmottagningen. Nu för tiden mår han bättre och har lärt sig vad han ska göra när ångesten kommer. Han ser fram emot samtalen hos psykologen och tycker det är skönt att prata om sina känslor. 

– Det enda jag ångrar är att jag inte sökte hjälp tidigare, säger Daniel.

Mer på UMO

Egna berättelser

Jag ska träffa en psykolog

Jag bråkade mer och mer med mina föräldrar, oftast om småsaker som blev till stora, stora bråk. Den sommaren och hela vår semester var den värsta någonsin. Vi bråkade otroligt mycket och jag mådde jättedåligt över att jag inte bara kunde ge mig av, ens för ett tag, just för att jag inte klarade mig själv där.

Svara varandra

Hur var första gången på ungdomsmottagningen?

Hur var upplevelsen och hur kom ni fram till vem ni skulle/ville prata med?

Egna berättelser

Mår bättre tack vare ungdomsmottagningen och UMO

Varje gång jag behöver hjälp så gör jag samma sak: besöker hemsidan och letar efter svar eller hjälp, eller så besöker jag ungdomsmottagningen. Så var inte rädd och ha självförtroende!

Filmer: Att besöka en ungdomsmottagning

Här kan du se filmer om hur det funkar att besöka en ungdomsmottagning. Till exempel när du har frågor om mensvärk, preventivmedel, penisen eller könsidentitet. Eller när du mår dåligt eller har problem med familjen.

Till toppen av sidan