Panik - lämna sidan!
UMO-podden

Adopterad och vill träffa mina genetiska föräldrar

Det här avsnittet av UMO-podden svarar på en fråga från en kille som är adopterad från ett annat land. Han funderar på om han är redo att leta efter sina genetiska föräldrar.

Clara och Jacob är adopterade från Sydkorea och de ångrar inte att de sökte upp sina genetiska föräldrar, även om det inte gick som de hade tänkt sig.

– Jag undrade om jag var lik mina genetiska föräldrar och om jag hade syskon, säger Jacob.

– Jag träffade inte min mamma men jag vet mer om henne nu än jag gjorde innan, säger Clara. Jag har fått se massor av foton på henne och det var en obeskrivlig känsla.

Jacob är glad att han sökte efter sina genetiska föräldrar.

–  Jag visste inte ens om de levde, men nu vet jag att de lever och mår bra och att jag har genetiska halvsyskon, säger Jacob.

Mer på UMO

Familj

Innehåll om familjen.

Artikel

Utsatt för rasism

Har du blivit dåligt behandlad för att du har en viss hudfärg, ett visst namn eller kommer från ett visst land? Då har du blivit utsatt för rasism, och det är inte okej.

Egna berättelser

Jag är adopterad

För ett år sedan åkte vi tillbaka till Kina där jag är född. Jag fick kolla på det barnhem där jag bodde som liten och jag fick träffa mina fosterföräldrar. Några i min klass har frågat: "hur kändes det att träffa dina fosterföräldrar?".

Svara varandra

Jag upptäckte att jag blev till genom äggdonation

Jag är 14 år och nyss fått reda på att jag har en annan mamma egentligen. Jag kollade igenom en av mina barnpärmar som jag hittade i mina föräldrars rum och såg ordet äggdonation.

Egna berättelser

Tankar om att vara adopterad

Jag har tänkt lite på mitt liv som en adopterad afrikansk tjej, vilken tur jag egentligen hade!

Till toppen av sidan