Panik - lämna sidan!

Hur vet jag om hon vill ha sex?

Både Martin och Martina brukar se på sina partners kroppsspråk om de vill ha sex med dem eller inte. Men ibland har de frågat för att vara helt säkra. Tillsammans med psykologen Ronja svarar de på hur man tar reda på om någon vill ha sex med en eller inte.

– Jag brukar vara rätt tydlig med vad jag själv vill. Jag kan till exempel säga "jag skulle vilja ha din kuk i mig", det är svårt att misstolka, säger Martina. 

När Martin varit osäker på om hans partner vill ha sex har han frågat rakt ut.

– Det är jobbigare att inte fråga och sen vara osäker på om personen man hade sex med verkligen ville, säger Martin. Hellre få ett nej innan än att nejet kommer efteråt. 

Det finns en lag i Sverige som säger att man måste ha samtycke för att ha sex med någon. 

– Om man är det minsta osäker är det bäst att fråga rakt ut, säger psykologen Ronja.

Mer på UMO

ArtikelBildspel: Vad är okej sex?

Ibland är det svårt att veta vad som är okej och inte när det gäller sex. Här får du veta vad som är tillåtet, vad som är olagligt och vad som kan vara olagligt i vissa situationer.

ArtikelAtt vilja vänta med att ha sex

Det finns olika anledningar till att vilja vänta med att ha sex med andra. Du kanske inte känner dig redo, inte har träffat någon som du vill ha sex med eller vill vänta tills du gifter dig.

ArtikelSex som inte känns bra

Sex ska kännas bra för alla som är med. Ni bestämmer tillsammans när och hur ni ska ha sex. Det är bra att fundera på vad det beror på om det inte känns bra under sexet, eller om du ångrar något efteråt.

Till toppen av sidan