Panik - lämna sidan!
UMO-podden

Kroppshår - ska jag ta bort det?

Vi svarar på en fråga från en kille som skäms över sitt kroppshår och undrar om han ska ha kvar det eller ta bort det. Kyle 22 år, berättar hur han gjort för att komma över sitt hår-komplex.

– Det finns ingen magisk snabb lösning som tar bort håret. Det är bättre att jobba med sin självkänsla. När jag var yngre tyckte jag det var jobbigt att klä av mig på stranden eller i badhuset. Det kändes som om alla tittade. Idag är jag säkrare i mig själv och får istället en kick av att sticka ut, säger Kyle.

Fredrika 22 år, tycker att man ska göra som man vill med sitt kroppshår. Själv har hon nästen helt slutat att raka benen och underlivet.

– Jag kan klippa lite ibland. Men rakning får jag bara röda kliande prickar av.

Barnmorskan Therese berättar vilka olika sätt som finns för att ta bort hår och hur man ska göra för att undvika röda prickar. Hon har träffat många som har fått problem när de har tagit bort hår på könet.

– Dom flesta som jag undersöker har irriterad hud och röda prickar. I vissa fall har de så svåra problem att de måste gå till en läkare och få hjälp, säger Therese.

Mer på UMO

Egna berättelser

Skönt sex – utan att behöva raka sig!

Vi gick sedan hem till mig där vi var ensamma. Vi satte oss i soffan och kysstes. Det övergick det grovhångel och vi tog av oss kläderna. När vi låg där i bara underkläder såg jag att han hade stånd!

Frågor & svar

Jag är hårig, kan det vara PCO/PCOS?

Var kan jag gå för att kolla upp det här? Är det gratis om jag är under 18 år? Vad kan hjälpa?

Frågor & svar

Jag skäms för mitt könshår!

På idrotten ska man ju duscha, men jag brukar låtsas att jag har glömt ta med en handduk. Men jag kan nog inte göra det varje gång. Vad ska jag göra?

Till toppen av sidan