Panik - lämna sidan!
UMO-podden

Myter om onani

Det finns många myter och missförstånd om onani.  

– Många tror att spermierna och äggen blir sämre och att möjligheten att skaffa barn minskar när man onanerar. Det stämmer absolut inte, säger sexologen Lennie.

Lyssna på podden för att höra om fler vanliga onanimyter. Till exempel myten om vad det betyder att en partner onanerar.

UMO-podden som text

Här kan du läsa en textversion av den här UMO-podden. Den finns till för dig som har en hörselnedsättning eller av någon annan anledning föredrar att läsa istället för att lyssna. 

Mer på UMO

Egna berättelser

Jag älskar att onanera!

När jag onanerar så är det som att jag försvinner i min egna lilla värld och jag tappar bort tiden. När jag började onanera så kunde jag inte sluta (jag började för ca 1,5 år sedan) jag såg alltid fram emot de kvällar då mina föräldrar skulle jobba sent eller de dagarna då jag var "sjuk" och dem skulle till jobbet, för det var ju då jag var HELT ENSAM. Då kunde jag titta porr med hur hög volym som helst eller stöna hur högt jag ville/kunde.

Frågor & svar

Är det dåligt för kroppen att onanera?

Jag har hört att det kan vara dåligt för kroppen att onanera, och att man blir svag och sjuk. Är det sant? Kan det bli svårare att få barn om man onanerar?

Till toppen av sidan