Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Jag berättar hemligheter, men kompisen säger inget

En av mina bästa vänner vill veta var enda liten hemlighet, men jag får aldrig veta någon hemlighet från henne. Det får mig att känna mig utnyttjad och utfryst.

Vad ska jag göra åt det? Har ni varit med om nåt liknande?

/grisen med vänskaps problem

Svar:

 • Berätta inte mer, dom använder bara dig, mina gamla vänner gjorde det på mig.
  /Namon
 • Du får självklart göra hur du vill men jag hade nog pratat med någon och sagt det. Sen kan den personen ge något tips på hur du kan göra💗. Om du vill berätta för en förälder, lärare eller någon annan.
  /Tjenare
 • Jag har varit på båda sidorna. Jag har haft kompisar som inte delar med sig och varit den som inte hade något att dela med sig av eller den som hade något som bara inte går att säga. Jag vet inte vad det är för typ av hemligheter, men om det handlar om kärlek kanske din kompis inte har något att berätta kring det eller kanske skäms över något hon känner.

  Det kan ju också vara så att hon bär runt på något väldigt stort som hon kanske inte vill oroa dig med. Oavsett vad har hon rätt att inte berätta. MEN det har även du. Jag tycker ändå att detta är något du borde ta upp med din kompis. Berätta hur det får dig att känna, men också att du är hennes vän och vill att hon ska känna som att hon kan lita på dig. Var noggrann med att inte anklaga utan bara förklara hur du känner.
  /tjej 18
 • Jag har varit med det också.
  /Nelly
 • Berätta aldrig oavsett vad, tyvärr kan man använda din ord emot dig om du förstår vad jag menar. Vill du dela med dig av dina hemligheter finns säkert personer som du verkligen litar på och även hemsidor där du är anonym.
  /Tjejen med vänskapsproblem
 • Har samma problem just nu. Vi är fyra tjejer och jag och min bästa vän har valt att ta en paus från dem då vi känner oss utnyttjade. Jag tänker att du kanske ska sluta berätta saker för henne eller berätta hur du känner.
  /Anonym
 • Jag sitter också i den här sitsen så jag har bara slutat att berätta saker för min kompis. jag vet att det är svårt om ni är nära vänner och om hon alltid vill veta saker men annars så kan du ju bara ljuga annars och säga att du inte har något att säga eller bara byta samtalsämne.

  om inget av det här funkar så kan du ju säga att om du ska veta något om mig så vill jag också veta något om dig, det här kan skapa drama så du får väja vad du vill göra.
  /En tjej med komplicerat liv
 • Men om hon inte vet att du har några hemligheter så kan hon inte tvinga dig att berätta dem. Och så kan du säga vad du tycker och att hon ska berätta en av sina hemligheter men om hon inte vill berätta så måste hon inte och du måste inte heller göra det om ni inte vill
  /Stina
 • Inte säga några hemligheter
  /#blismart
 • Fattar känslan till 100%, stressen att de ska säga också, jag skulle sluta säga det liksom ”stora och saftiga hemligheterna” som vem du typ gillar eller om du t ex gör någon/blir preggo och vill göra abort (men prata med någon annan du kan lita på i så fall). Håll dig till mindre hemligheter att berätta hemlisar ska vara give and take inte bara take eller give.
  /Råttan som hjälpa grisen med vänskapsproblem
 • berätta ingenting som är känsligt för dig, för så fort de får chansen kommer de hugga dig i ryggen och sprida dina hemligheter. talar från erfarenhet.
 • Hej!! 👋 Det är ju inte bra att bara du berättar, men du får inget tillbaka. Jag tycker att du nästa gång kan fråga henne t.ex: Hon: Vem är du kär i? Du: Du får säga först. Om inte hon svarar behöver väl inte du svara heller, eller? Jag tycker även att du kan säga till henne att det känns som att du berättar nästan allt, men hon ingenting eller att det känns som att hon känner dig väldigt bra, men att det känns som att du inte känner henne lika bra. Bara förslag, men du måste följa ditt hjärta! Lycka till!! ❤️🌿🐸
  /Tjej 11 år
 • Jag skulle inte säga något och behandla henne som hon behandlar dig❤️<3
  /Den misshandlade
 • Jag kan också känna så. Var lite diskret, du bestämmer ju vad du vill berätta eller inte. Tänk till en extra gång borde jag berätta det här. Många vill veta mycket sen när man bråkar/tjafsar vänder de det mot en.
  /potatisen som älskar reggeton
 • Hej, jag är i samma situation och jag löste det genom att säga ”inte denna gång för jag är den ända som berättar hemligheter men jag får aldrig höra dina”. För mig så funkar det men nu vet jag ju inte hur det kommer funka för dig. Hoppas det hjälpte lite iallafall <3
  /Tjej
 • Då borde du sluta berätta hemligheter för din kompis. Hen är säker inte intresserad av dina hemligheter.
  /Marabou
 • Jag tycker att du inte borde berätta då för då kan hon gå runt o säga det till andra. Det har hänt mig innan.
  /13 årig tjej
 • Jag känner igen mig såååå mycket. Jag har en kompis, som vill veta allt. Men hon berättar inte något. Mitt tips är att du kan säga såhär, om kompisen vill veta en hemlighet: nej jag vill inte, du berättar aldrig sånna saker för mig.
  /En tjej 
 • Jag skulle sluta berätta mina hemligheter och hoppas att hon börjar berätta sina hemligheter. Du ska nog inte lita på denna person till 100%. Och istället tänka på vad du berättar, så att hon inte hugget dig i ryggen. Vänta tills hon bevisar motsatsen.
  /Alice
 • För det första så måste du absolut inte berätta alla hemligheter bara för att kompisen vill veta. Du bestämmer helt själv över vad du vill berätta eller inte, detta gäller samma sak för din kompis. Men kom ihåg att bara för att din kompis inte vill berätta något betyder inte att du måste berätta, ifall kompisen tjatar har du all rätt att säga nej!
  /Råttan
Till toppen av sidan