Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur ska jag få min vän att förlåta mig?

Hur ska jag kunna få min vän att förlåta mig när jag sa en hemlighet till två kompisar.
/Dålig vän

 

Svar:

 • hej! det där låter jobbigt. jag skulle ge dig rådet att låta din kompis vara ifred ett litet tag, så ni båda kan tänka ut vad som hände. Efter det tycker jag ni borde prata ut, eller så kanske du kan skriva ett sms. då tycker jag du kan säga att det du gjorde var fel, att du tänkt över det du gjorde och be om ursäkt. Du verkar vara en bra person eftersom du ångrar dig, det var inte meningen att du skulle såra din kompis. Sen tycker jag också att du borde säga till de andra två att de inte ska sprida hemligheten vidare, och ni alla tre kan be om ursäkt. Hoppas det löser sig!
  /Inki
 • SÄG FÖRLÅT
  /Anonym
 • Det korta svaret är att säga förlåt. Som autist har jag varit i väldigt många situationer där "dålig vän" var hade varit en ganska naturlig beskrivning av hur jag betett mig (förvisso var det oftast av misstag, men tror inte det spelar någon större roll för dig). Alla dessa fuck ups har lärt mig en del om vad som gör en bra aploligy, så hoppas detta hjälper. Det absolut viktigaste är att sätta din väns känslor först. Du kommer att må skit, du kanske blir arg eller ledsen eller whatever, just nu är det inte viktigt. Du kommer att ta hand om dina känslor till slut, men inte förrän du har snackat färdigt med din kompis. Gör ditt bästa för att förstå hur hen känner och vad hen behöver för att må bättre. Om du verkligen bryr dig om din vän så borde du vilja att hen mår så bra som möjligt, så gör ditt bästa för att hjälpa hen. Det andra viktiga är att din vän måste förstå var du kommer ifrån. Varför berättade du hemligheten? Det kan vara något så dumt som att du ville att de andra skulle gilla dig så du berättade utan att tänka på hur det skulle påverka andra. Även om förklaringen får dig att se ut som en dålig person är det bättre att ge en ärlig sådan förklaring än att ge ursäkter eller att inte säga något alls. Folk uppskattar ärlighet och om du erkänner att du var elak så kan du också göra ditt bästa för att sluta vara elak, något som inte går om du inte tar ansvar. Så, se till att du prioriterar hur den andra personen mår över hur du mår medan du säger förlåt och se till att den förstår var du kommer ifrån och att du erkänner att det var fel och kommer lära dig från det och bli bättre i framtiden. En sista sak är att du inte kan tvinga någon att förlåta dig. Om hen hatar dig för evigt så är det inget du kan ändra på. Du kan försöka vara en bra kompis, men om det inte räcker så måste du respektera vad din vän vill. Om du gör det kommer de förmodligen att komma tillbaka efter ett tag, om inte blir du kanske av med dem för evigt. Hoppas det hjälper.
  /Kotte som gjort många misstag
 • Personligen tycker jag att det är mycket svårt att förlåta någon som brutit ens tillit, men samtidigt beroende på hur ”hemlig” den hemligheten var. Jag skulle nog säga att du bör prata med de om situationen och om din sida av historien om vad som hände, och sen låta det vara och se om de vill gå vidare ifrån det eller inte. Vänner kommer och vänner går, allt händer för en anledning.
  /Anonym

Mer på UMO

Vänskap

Här hittar du innehåll om vänskap.

Till toppen av sidan