Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Är mina vänner dåliga eller övertänker jag?

Mina vänner planerar att åka utomlands med varandra och har inte frågat mig. Ändå sitter dom och pratar om det mitt framför mig och beter sig som att jag inte finns där längre. Är dom dåliga vänner eller övertänker jag bara?
/Anonym

 

Svar:

 • De är dåliga vänner...
  /anonym
 • Enligt mig låter det inte som så bra vänner.. Usch vad taskigt av de att inte fråga dig också, och speciellt att de då pratar om det när du hör! Så fult av dem att göra så! :( Om jag var du skulle jag försöka säga till dem o fråga hur de kan behandla en så. Du förtjänar bättre <3 🙌🏼
  /Kille, 16
 • Låter som hemska vänner enligt mig, har själv varit med om ”vänner” som pratar som om man inte finns. Det enda jag kan säga är att det finns de som faktiskt bryr sig om dig, satsa på dem istället för att ödsla tid på några som inte verkar bry sig om dig. Men det bästa vore ju såklart att prata med dem och se om det bara är något missförstånd.
  /Linn15
 • Alla förändras nån gång på ett 👍 eller 👎 sätt
  /A
 • Du kommer att hitta dina slags människor, rätt människor, som uppskattar och tror på dig. Men detta är inte dina människor och verkligen inte bra vänner. Försök att omge dig själv med lite andra människor och utforska världen runt om dig lite mer. Du kan hålla kontakt med dem och hänga med dem såklart men du måste förstå för din egen skull att vänner är folk som vill ta med dig till platser och ha dig där. Att åka utomlands är ju inte direkt bara något litet grupphäng i stan... riktiga vänner skulle bjuda med dig.
  /♡🥨
 • Jag tror att du övertänker.
  /Carl
 • Du övertänker inte det är exakt samma hos mig😭
  /Rosi
 • De där personerna är inga riktigt vänner om dem inte ens har tänkt att fråga dig. Det är inget fel med att ha lite ensam tid med varandra och åka utomlands, men du har all rätt att vara avundsjuk och övertänka - eftersom de pratar högt om det framför dig. Så gör man inte. Om du har pengarna och får åka med för dina föräldrar kanske du kan fråga om du får hänga på. Om de då säger nej, byt vänner.
  /katten Siri
 • Hej. Jag tycker att dom är dåliga kompisar men testa att fråga dom varför du inte får vara med.
  /Anonym
 • De är dåliga vänner tycker jag, eftersom de frågar dig inte om vad du tycker om det. Hoppas att du hittar bättre kompisar.
  //hjälp
 • Det kan va så att dina vänner är dåliga, om du tkr så så är det sant. Och jag tkr att du förtjänar bättre så lyssna it på sånt.
  /Tjej 08a
 • Jag tycker inte de är så bra vänner i mina öron då är de väldigt taskiga.
  /Anonym
 • Detta har hänt mig, de planerade inte att åka utomlands men på tivoli på andra sidan Sverige. Det var bara början och om 2 veckor har det gått 1 år sedan de sa en mening till min irl. Jag går i en ny fantastisk klass nu så allting löste sig. Kort svar, de är dåliga, du är bättre och nej du övertänker inte!
  /De lär veta vilka de är
 • Enligt mig skulle jag säga att du inte övertänker. Att de är dåliga vänner. Sen förstår jag att det är svårt att lämna vänner men jag tror att i längden skulle kanske nya vänner göra att du mådde bättre. Om du upplever att saker som det här ofta händer i olika former.
  /Ickebinär
 • Jag tycker inte de är så bra vänner, i mina öron så är de väldigt taskiga.
  /Anonym
 • Dom är dåliga.
  /Anonym
 • De e inga bra vänner...
  /Nova
 • Dumpa dem ez.
  /annonym
 • Du känner nog bäst själv, om det de gör känns bra då är de riktiga vänner. Jag har varit i liknande positioner och man kan bli osäker, ta ingen skit.
  /tjej
 • Mitt hjärta<333 det är jätte elakt att inte fråga och sedan att prata om det framför dig. Om du fortsätter vara vän med de så kommer din självkänsla långsamt börja försämras. Du förtjänar bättre!
  /nattis vännen
 • Dem är absolut dåliga vänner.
  /Tjej
 • Om du själv har sagt förut att du inte tycker om att resa kan det vara därför, om du tar upp det med dom så behöver du inte övertänka. Jag gör det själv hela tiden med allt och det är alltid bättre att få det klart än att inte göra något.

  Vad är det värsta som kan hända. Om de säger förlåt och att det bara är ett missförstånd så behövs inte mer. Om dom faktist inte vill ha dig eller är dåliga så är det bara att släppa och hitta nya vänner som är bättre. Det är svårt att släppa men det är bättre än att det äter dig ifrån insidan ut.
  / -//-
 • Jag tycker du ska prata med dina vänner om hur du känner det är viktigt att vara ärlig. Tycker det e svårt att prata med dem kan du kanske skriva en lapp och fråga först och främst varför dem beter sig så.
  /Elora
 • Det är inte sjyst verkligen inte.
  /Tjej, 12
 • Jag känner att du behöver verkligen ta upp det med dem om hur deras planer påverkar dig och känslorna av uteblivenhet dyker upp. Det är inte okej att du ska känna dig så här!
  /Mario
 • så beter sig inte riktiga vänner. om man är en äkta vän bryr man sig om varandra jag tycker själv som person att det är väldigt drygt och man kan lätt känna sig utstött men om du vill vara med dem försök typ att försöka vara med och prata om det och sånt.
  /linnea
 • Jag fattar exakt hur du känner mina vänner låter mig aldrig vara med dem för då måste de ”städa” eller ”så kan de inte ha fler hemma” fast när jag ska vara med någon så får de alltid vara med. Det känns så hemsk och fattar exakt hur du känner ibland önskar man bara om man visste om dem var äkta eller falska.
  /Pema

Aktuella artiklar

Svara varandraGamla kompisarna är taskiga, vill få tillbaka dem ändå.

Klasskompisarna är taskiga och kommenterar min vikt. Men jag vill ändå få tillbaka dem som vänner. Har ni några tips?

Svara varandraHur kan jag få ett bra sommarlov?

Har svårt att komma på en meningsfull rutin och mår ofta sämre på sommarloven.

Svara varandraJag berättar hemligheter, men kompisen säger inget

Det får mig att känna mig utnyttjad och utfryst. Vad ska jag göra?

Svara varandraÄr det okej att bli ihop med kompisens ex?

Mina kompisar säger att de är helt säkra på att hon inte har kommit över honom än, men hon själv hypar upp mig på honom och har sagt att han inte betyder något längre.

Svara varandraHur blir jag nära vän med kompisarna?

De hänger ofta, är hemma hos varandra, hittar på saker, men jag är aldrig med då.

Svara varandraMin kompis skickade dickpic till mig!

Min killkompis skickade dickpics och visade sitt könsorgan för mig på Facetime. Vad ska jag göra? Vad borde jag ha gjort i situationen?

Svara varandraHur är det att gå med personer som är yngre?

Jag funderar på att gå om ettan då jag hamnade i en klass vilket inte riktigt funkar för mig.

Svara varandraHur frågar man kompisar om de vill hänga?

Är rädd för att dem ska tycka att jag är konstig/jobbig, säga nej eller att dem tycker jag är tråkig när vi väl är med varandra.

Svara varandraHur gör jag slut med mina kompisar?

Det har inte hänt något, jag känner bara att vi har glidit isär varandra och att det är dags att gå vidare. Men hur kan jag framföra detta på ett sätt så att jag inte sårar dem.

Svara varandraJag kallas tomboy och har bara killkompisar

Jag är en så kallad tomboy enligt många utav mina kompisar & min mamma. Jag undrar om ni kanske har tips som gör så att jag kan bli mer som en tjej?

Till toppen av sidan