Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Är mina vänner dåliga eller övertänker jag?

Mina vänner planerar att åka utomlands med varandra och har inte frågat mig. Ändå sitter dom och pratar om det mitt framför mig och beter sig som att jag inte finns där längre. Är dom dåliga vänner eller övertänker jag bara?
/Anonym

 

Skriv ditt svar

Svar:

 • de är dåliga vänner...
  /anonym
 • Enligt mig låter det inte som så bra vänner.. Usch vad taskigt av de att inte fråga dig också, och speciellt att de då pratar om det när du hör! Så fult av dem att göra så! :( Om jag var du skulle jag försöka säga till dem o fråga hur de kan behandla en så. Du förtjänar bättre <3 🙌🏼
  /Kille, 16
 • Låter som hemska vänner enligt mig, har själv varit med om ”vänner” som pratar som om man inte finns. Det enda jag kan säga är att det finns de som faktiskt bryr sig om dig, satsa på dem istället för att ödsla tid på några som inte verkar bry sig om dig. Men det bästa vore ju såklart att prata med dem och se om det bara är något missförstånd.
  /Linn15
 • Alla förändras nån gång på ett 👍 eller 👎 sätt
  /A
 • Du kommer att hitta dina slags människor, rätt människor, som uppskattar och tror på dig. Men detta är inte dina människor och verkligen inte bra vänner. Försök att omge dig själv med lite andra människor och utforska världen runt om dig lite mer. Du kan hålla kontakt med dem och hänga med dem såklart men du måste förstå för din egen skull att vänner är folk som vill ta med dig till platser och ha dig där. Att åka utomlands är ju inte direkt bara något litet grupphäng i stan... riktiga vänner skulle bjuda med dig.
  /♡🥨
 • Jag tror att du övertänker.
  /Carl
 • Du övertänker inte det är exakt samma hos mig😭
  /Rosi
 • De där personerna är inga riktigt vänner om dem inte ens har tänkt att fråga dig. Det är inget fel med att ha lite ensam tid med varandra och åka utomlands, men du har all rätt att vara avundsjuk och övertänka - eftersom de pratar högt om det framför dig. Så gör man inte. Om du har pengarna och får åka med för dina föräldrar kanske du kan fråga om du får hänga på. Om de då säger nej, byt vänner.
  /katten Siri
 • Hej. Jag tycker att dom är dåliga kompisar men testa att fråga dom varför du inte får vara med.
  /Anonym
 • De är dåliga vänner tycker jag, eftersom de frågar dig inte om vad du tycker om det. Hoppas att du hittar bättre kompisar.
  //hjälp
 • det kan va så att dina vänner är dåliga, om du tkr så så är det sant. och jag tkr att du förtjänar bättre så lyssna it på sånt.
  /Tjej 08a
 • Jag tycker inte de är så bra vänner i mina öron då är de väldigt taskiga.
  /Anonym
 • Detta har hänt mig, de planerade inte att åka utomlands men på tivoli på andra sidan Sverige. Det var bara början och om 2 veckor har det gått 1 år sedan de sa en mening till min irl. Jag går i en ny fantastisk klass nu så allting löste sig. Kort svar, de är dåliga, du är bättre och nej du övertänker inte!
  /De lär veta vilka de är
 • Enligt mig skulle jag säga att du inte övertänker. Att de är dåliga vänner. Sen förstår jag att det är svårt att lämna vänner men jag tror att i längden skulle kanske nya vänner göra att du mådde bättre. Om du upplever att saker som det här ofta händer i olika former.
  /Ickebinär
 • Jag tycker inte de är så bra vänner, i mina öron så är de väldigt taskiga.
  /Anonym
 • Dom är dåliga
  /Anonym
 • De e inga bra vänner...
  /Nova
 • Dumpa dem ez.
  /annonym

Svara varandraHur är det att gå med personer som är yngre?

Jag funderar på att gå om ettan då jag hamnade i en klass vilket inte riktigt funkar för mig.

Svara varandraÄr mina vänner dåliga eller övertänker jag?

Mina vänner planerar att åka utomlands med varandra och inte har frågat mig, ändå så sitter dom och pratar om det mitt framför mig och beter sig som att jag inte finns där längre.

Svara varandraHur frågar man kompisar om de vill hänga?

Är rädd för att dem ska tycka att jag är konstig/jobbig, säga nej eller att dem tycker jag är tråkig när vi väl är med varandra.

Svara varandraHur gör jag slut med mina kompisar?

Det har inte hänt något, jag känner bara att vi har glidit isär varandra och att det är dags att gå vidare. Men hur kan jag framföra detta på ett sätt så att jag inte sårar dem.

Svara varandraJag kallas tomboy och har bara killkompisar

Jag är en så kallad tomboy enligt många utav mina kompisar & min mamma. Jag undrar om ni kanske har tips som gör så att jag kan bli mer som en tjej?

Svara varandraHur berättar jag för kompisarna om min diagnos??

Jag är rädd att det kommer bli stelt då jag hatar förändringar och visa situationer. Kan nån ge tips på hur jag ska berätta för dom?

Svara varandraJag vill kunna prata känslor med andra killar, men hur?

Jag har verkligen ingen att prata med och jag känner mig extremt ensam. Normen som rör oss killar om att man inte brukar prata känslor med sina kompisar har också påverkat mig.

Svara varandraJag vill hänga med kompisar utan flickvännen, men får skuldkänslor

Jag har alltid varit en sån simp och jag vågar aldrig säga emot eller vara elak, mina kompisar säger att jag är för snäll mot allt och alla och de kommer bita mig i ryggen senare.

Svara varandraMin bästa väns nya kompis tar över

Har detta hänt er? Har ni några tips på hur jag inte ska verka avundsjuk? Hur ska jag visa henne att jag finns kvar och stöttar, utan att hon typ blir arg över att hon visst får förändras?

Svara varandraHur blir jag bekväm med svenskan?

Jag har varit i Sverige 3 år men det finns ett problem och det är att jag har svårt att få vänner.

Till toppen av sidan