Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Min första fest - vilken present ska jag ge?

Jag har blivit bjuden på fest hos en tjej i min ålder. Jag har aldrig varit på en sån här fest innan. Vad ska jag ge för något till henne i gåva, utan att det verkar för stötande eller romantiskt?

Ska man typ ge ett presentkort, blommor (känns lite för "romantiskt") eller typ ett gåvoset med krämer typ. Eller vad skulle ni ge?

/Kille 15 år

 

Svar:

 • Att du tekniskt sett inte kommer vara ensam, då du kommer vara där med din kompis och hennes kompisar. Det kan vara ett argument. Det är en annan sak om du skulle åka dit helt ensam.

  Det hade kanske hjälpt om du ordnar en träff där dina föräldrar får träffa din kompis. Du kan säga att du kommer höra av dig om hur allt går under resans gång, det kan vara ett annat argument.

  Att dina föräldrar kan få din kompis nummer, ifall att något skulle hända, kan vara en tredje argument. Att du förklarar varför du vill så gärna vill gå på just denna konsert, kan vara ett fjärde argument.
  /Anonym
 • Vanligtvis när man köper till någon, så utgår man från vad dem tycker om. Du kan skriva en lista på sak och ting som hon tycker om, som går att köpa. Men presentkort brukar jag ge om jag inte vet vad jag ska köpa till någon. Gåvoset med krämer låter som bäst om man är intresserad av hudvård/kroppsvård men det funkar även.
  /Anonym
 • Presentkort till bio tycker jag är en bra idé för att då kan du använda det som en anledning till att ni ses tillsammans om du gillar henne men annars kan du bara ge presentkortet och så får hon välja själv vad hon gör med det.
  /Pjoff
 • Det beror på vad det är för typ av fest , är de bara en kompisfest så tycker jag att en röd ros är bra och det är inte för romantiskt, men det är en gest att visa sin uppskattning.
  /Kille snart 15
 • Om det inte är en fest där det ska liksom festas, typ där man dricker alkohol. Så skulle jag ge ett presentkort på ett shoppingmall nära er.
  /F, 19
 • Jag skulle nog gett ett smycke. Kanske ett fint halsband eller ett par örhängen om hon har hål i öronen! Hoppas festen går bra!
  /Alias

Mer på UMO

Artikel

Hur är en bra vän?

Här kan du skicka in svar på frågan "Hur är en bra vän?" och läsa vad andra tycker.

Till toppen av sidan