Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Jag blir aldrig medbjuden, vad ska jag göra?

Jag har inte några nära vänner. Det finns personer som jag sitter med i klassrummen och matsalen, men det känns som att de inte riktigt vill ha mig där. När de har fester och gör saker på helger blir jag aldrig medbjuden. Det känns konstigt när de pratar om saker de har gjort/ska göra och saker de skickar i gruppchatter när jag är där. Vad tycker ni jag ska göra?

/Kille 16

Svar:

 • Hej! Det där kan jag verkligen relatera till och jag tycker att du borde hitta några andra vänner, eftersom det förmodligen är lite krångligt att bli nära de där. Utifrån vad jag själv har upplevt har det nästan varit hopplöst, man blir liksom själv tvungen att hålla kvar den inte stela vänskapen och så. Finns det några du verkligen klickar bra med? Sådana är de du ska lägga energi på :) men du kan fortfarande ha kvar de där såklart! Jag har själv problem med att hitta passande vänner och hittills typ en i hela min årskurs och kanske skolan också men en del andra från nätet på Snapchat. Testa kanske att försöka umgås med de där och se om det fungerar bra :3 Lycka till nu!
  /07a kille
 • Fattar hur det är blir inte heller medbjuden men det betyder att dom inte bryr sig, så hitta några som bjuder med dig.
  //13
 • Usch. Jag förstår precis vad du menar. Jag har väldigt svårt att skaffa nya kompisar och därför är jag fortfarande med dem jag var med från dagis. Jag ser dem lägga upp bilder/videor på Instagram och Snapchat hela tiden tillsammans, och så ligger jag själv här hemma och känner mig helt ensam.

  När de sitter o pratar och jag kommenterar något kollar de bara konstigt på mig som om att jag sagt något fel. Jag har ingen lösning men vill bara berätta att det nog finns massvis med personer med samma problem som oss.
  //14 årig tjej
 • Det är inte din riktiga vänner. Riktiga vänner bjuder med dig👍
  /Anonym
 • Skriv typ ”kan jag joina eller?”, om de säger nej så behöver du inte umgås med dem tycker jag
  /:)
 • Fråga dig själv om du verkligen vill ha med dessa osköna människor att göra eller om du bara vill känna att du är med i gruppen. Jag hade inte velat vara med dom, vill du? Om inte undvik dom och dra dig undan. Sköt ditt bara så ska du se att rätt människor kommer fram sakta.
  /En som skiter fullständigt i andras åsikter om mig
 • Har samma problem och det gör mig ledsen fast att jag låtsas som att jag inte bryr mig. Det bästa du kan göra är att berätta hur du känner eller försöka hitta vänner som vill ha med dig!
  /Anonym
 • Samma här. Jag har några tips:
  1. Hitta en i din klass eller parallellklass som också är som du.
  2. Bli bästa vän med den här personen.
  3. skicka egna bilder i klasschatten.
  /Experten
 • Jag har vänner i min klass men inte några som är jättenära. Och jag blir inte bjuden hem till dem på helger o så, så jag fattar hur det känns. Försök skaffa några vänner som vill vara med dig!
  /Anonym
 • Förstår hur det är, blir heller inte medbjuden på någon klassfest eller klasskalas eller sånt. Min klass lämnar mig väldigt utanför. Vilket jag inte gillar :/
  /Moa
 • Släpp dom.
  /T
 • Jag är några år yngre, men känner lika dant. Jag hänger med några i min klass, men oftast känns det som att jag är osynlig eller genomskinlig. Jag är aldrig riktigt med.
  /E tjej 13
 • Jag skulle sluta vara med dom och skaffa vettiga vänner 🥰Jag skulle också säga till minna föräldrar och lärare.
  /Tjejen som också har haft det så
Till toppen av sidan