Panik - lämna sidan!

Håller jag på att bli ihop med min BFF?

Hej! Jag är ganska förvirrad. Jag har varit bästa kompis med en tjej i 9 år snart. Men den senaste tiden har vår vänskap börjat bli mer som ett förhållande. Vi håller alltid handen, ibland smeker vi varandras händer, ligger med huvudet i varandras knä osv.

Vi går också i samma klass och jag tycker det känns tomt och saknar henne när hon är borta, vi ses också flera gånger efter skolan varje vecka. Men jag vet inte om det bara är en bra vänskap eller mer än så? Tycker ni att en kan ha ett typ sexuellt förhållande med en kompis? Jag är liksom rädd att förlora vänskapen om vi blir ihop…

/Förvirrad BFF

Svar:

 • Att vara tillsammans med sin bästa kompis är fantastiskt. Prata med din kompis om det är något ni skulle vilja. Man förstår varandra bra och kommer bra överens. Låter som åtminstone börjar få känslor för din vän.
  /Snart förlovad med min bästa vän
 • Jag tycker du ska prata med din kompis och förklara hur du känner. Kanske känner kompisen likadant? Du får aldrig reda på det om du inte frågar :) Själv har jag haft sexuellt förhållande med flera av mina kompisar och vi är fortfarande vänner idag! Lycka till :)
  /olivia
 • Jag tycker du ska prata med din bästis:)
  /Tallbarret
 • Jag tycker det låter som en bra relation som bff.
  /Lisa
 • Om du känner dig redo för att ta det steget, det som är bra är att er ”kärleks” relation, på utsidan ser ut som er relation idag. Och om ni är bästa (då menar jag bästa) vänner, kommer ni glida isär för ni kanske gör slut som ett kärlekspar.
  /// Jag hoppas det blir något iallafall!!
 • Hej, så som du beskriver höll jag och mina tjejvänner också på hela tiden och enlig mig var det ett täcken på vänskapens kärlek. Jag smiskade alltid dem på rumpan och pussade dem på kinden för att visa att jag älskar dem som vänner. Jag saknade dem jämnt! Jag har haft sexuella relationer med några kompisar - KK men aldrig med någon som bara varit vän först.

  Tänk över dina känslor. Känner du att du vill vara mer än bara vän? Vill du beröra din bff på ett annat mer sexuellt sätt? Hoppas detta hjälper :)
  /Frida
 • Det kan bli så ibland, men först så tycker jag att man borde försöka ta reda på vad sin bff känner och om hen känner samma sak som du eller bara ett vänskapsförhållande. De är tufft men man måste kunna vara modig och kunna hantera det på rätt sätt så båda personetna är bekväma.
  /Din bästis
 • Jag tror inte riktigt du är fullt ut kär, men du värkar vara lite småkär. Om du känner att du verkligen är kär så tycker jag att du skulle prata med henne om det, om ni varit vänner i 9 år så tror jag inte att er vänskap förstörs av att prata/fråga på henne. Mitt tips är nog att vänta och se, man vill ju vara säker på att man faktiskt är kär Så att man inte ångrar sig sedan om man blir ihop.👌🏻
  /Lunis
 • Jag vet inte hur du har det men jag och mina vänner håller hand, kramas och skämtar om sex och att vi ska bli ihop och sånt men det är ingenting mellan oss utan endast en stark vänskap. Känner du att du vill bli ihop med din BFF så prata med hen om det. Önskar dig lycka till!
  /⛄️
 • Det är mycket bättre om du frågar henne på skoj om hon skulle vilja bli ihop med sin bästa vän innan du gör något för att du kan råka förlora henne.
  /alinas
Till toppen av sidan