Vad ska jag göra åt ryktet?

Jag är en tjej som började 7:an detta år. I 6:an hade jag en bästa vän, men det blev slut mellan oss. Jag har nu i 4 nya vänner som jag är med varje dag som jag verkligen tycker om. Men problemet är att jag har fått ett rykte i min nya klass. Att jag ”lekte” med ett gosedjur. (Hoppas ni förstår vad jag menar med ”lekte”.) När jag fick reda på det så blev jag jätteledsen. Som tur är har vi höstlov nu, men nästa vecka kommer jag fortfarande ha kvar ryktet. Men jag tror iaf att min gamla bästis har sagt det till alla i klassen, för att förstöra för mig. Det skulle inte förvåna mig om hon skulle gjort det, hon har gjort värre saker mot mig.

Hur ska jag liksom orka gå dit till skolan, utan att tänka på ryktet? Jag har berättat för min mamma och hon sa att det är inget att bry sig om. Men jag vet att jag kommer tänka på det. Kan jag få något tips? Tack på förhand! ❣️
/Nedstämd 06:a

Svar:

  • Inte schysst av din gamla kompis. Men det du kan göra är att bara strunta i hen. Om det känns tryggt kan du prata med skol kuratorn/psykolog om det. Eller din/dina vårdnadshavare. Hoppas det löser sig!
    /Anonym
  • Hej! Men gud vad onödigt och tråkigt att din gamla bästis ska hålla på sådär!! Ärligt tror jag att du helt enkelt får försöka glömma bort hela grejen. Ta det lugnt nu på lovet, stressa inte upp dig över det här. Kom ihåg att riktiga vänner inte ska hålla på såhär, och att du inte gjort något fel.

    Känner du att du vågar kan du ju säga emot om någon säger någonting om det här exempelvis i skolan, men om det känns för jobbigt är det ju bara att ignorera, så kommer det tillslut inte vara kul längre för dem. Och du kan ju försöka prata med din mamma igen, säga att det faktiskt känns jättesvårt och jobbigt med allt det här, så hjälper hon dig säkert. Hoppas allt löser sig❤️❤️
    /Anonym
Till toppen av sidan