Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Ska jag berätta för familjen om det sexuella ofredandet?

Jag var med om ett sexuellt ofredande för fyra år sedan, sommaren till sexan då jag var 12 år. Jag tänker inte så mycket på vad som hade hänt då. Det var senare som jag förstod att det jag blivit utsatt för inte var okej.

Jag har inte berättat om vad som hände för min familj, för det var egentligen ingen stor grej. Men jag kan ändå må dåligt över vad som hände ibland, även nu fyra år senare. Borde jag berätta för mina föräldrar även om inget kan göras åt saken nu? Har dom rätt att veta, även om det killarna utsatte mig för inte var speciellt grovt? Behöver svar. Överdriver jag?

/Hello

Svar:

 • Spelar ingen roll hur längesen det var, om du mår dåligt över det eller tänker på det mycket så tycker jag att du ska ta upp det med någon du litar på! Dina föräldrar vill säkert hjälpa dig så att om något händer igen så vet du hur du kan hantera situationen. Och det är aldrig försent att polisanmäla. Skäms inte! Lycka till!
  /Gurkan
 • Jag tycker att du ska berätta för dina föräldrar om vad som hände eftersom att du fortfarande ränker på händelsen ibland. Det spelar ingen roll om det inte var grovt, om du fortfarande mpr dåligt över händelsen borde du absolut berätta! Min kompis blev utsatt för sexuellt ofredande en gång (det var enligt henne inte jätteallvarligt) och hon är väldigt glad över att hon berättade! Mitt svar är att du inte överdriver och absolut borde berätta!
  /Tjej, 15
 • Om det tynger dig eller om du mår dåligt bör du berätta för det kommer förmodligen kännas bättre.
  /15år
 • Hej! Jag tycker att du ska tänka efter om du vill att dom ska veta. Ofta känns det bra när man väl har berättat men jag tror inte att dom har någon rättighet att veta om du inte vill. Om du känner att att du vill prata med någon men inte vill berätta för dina föräldrar kan du prata med till exempel skolkuratorn, skolsköterskan, någon på en ungdomsmottagning eller någon stödsajt på internet.
  /Anonym tjej
Till toppen av sidan