Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Min pojkvän fortsätter fast jag säger nej

Min pojkvän fortsätter röra mig sexuellt trots att jag säger nej. Ibland börjar han röra mig när jag inte alls vill och jag säger något i stil med " Nej jag känner inte för det". Då svarar han med "Jo snälla" och jag muttrar och försöker visa att jag inte gillar det. Men han fortsätter. Tillslut tar jag ofta bara tag i hans hand och flyttar bort den då han själv inte slutar. Trots detta börjar han göra likadant igen 30 sekunder senare som om han tror att jag tillslut bara ska ge med mig. Jag säger nej fast han tar det inte seriöst och fortsätter fram tills jag själv får ta bort hans hand. Han gör så här gång på gång till och med flera gånger under samma kväll.

Jag tänker göra slut med honom då han ju inte respekterar mina gränser men jag undrar inför framtida relationer hur jag ska hantera ifall något sånt här händer igen. Jag både säger nej, säger sluta, visar med mitt kroppsspråk att jag inte vill och flyttar bort hans hand. Han slutar ju i ca 30 sekunder men börjar sedan försöka röra mig så igen. Vad mer ska jag göra? Har ni varit med om något liknande och hur har ni då hanterat det?
/Emma

Svar:

 • GÖR SLUT.
  /Sing atur
 • Om jag hade varit du så hade jag gjort slut med honom. Det han gör är inte okej.
  /Anonym
 • Det han gör är absolut inte okej! Att ni är tillsammans betyder inte att han kan röra din kropp hur som helst utan tillåtelse. I framtida förhållanden tror jag att en pojkvän kommer respektera dina gränser och när du inte vill osv. En bra och mogen kille kommer respektera dig och vad du vill. Den pojkvän du har nu är ingen bra kille, och förhoppningsvis kommer du hitta en bra kille i framtiden! Om du skulle stöta på det här beteendet i framtiden ändå, så tycker inte jag att den killen är något att ha. Du ska alltid känna att du blir respekterad. ❤️
  /Tjej
 • Har aldrig haft en partner och när sådant här kommer ut, vilket det tack och lov gör, så blir man inte heller direkt sugen att skaffa en. Det där var ju läskigt att läsa. Jag tycker du borde göra likadant med samtliga som håller på sådär. Det finns fler skräckhistorier på när människor försökt tjata till sig samlag från människor som redan befunnit sig i förhållanden och därmed drivit dessa förhållanden i graven då olika parter i förhållandena till slut givit vika. Min egen mor var nära att falla offer. Bli inte en av dessa som får sina förhållanden kraschade, är du snäll, du förtjänar bättre.
  /Människovän
 • Det han gör är på ett sätt sexuella övergrepp, då du säger nej men han fortsätter att röra dig även fast du inte vill. Tycker verkligen du ska göra slut och göra det som blir bäst för dig själv. I framtiden om du försöker träffa någon så var försiktig och lär känna dom noga innan ni börjar en mer seriös relation. Du förtjänar någon så mycket bättre än honom, vidrigt beetende som han utgör mot dig. Gör slut direkt, en bra partner är någon som kan förstå och respektera dig, som slutar när du säger nej och som lyssnar på dig. Har inte så mycket efarenhet men hoppas verkligen det blir bättre <3
  /Anonym
 • Det är ju olagligt för fasen!
  /Anonym
 • Det du ska göra då är att polisanmäla personen, för det är 100% olagligt.
  /Anonym Tjej, 17 år.
 • Det är rakt av sexuella övergrepp. Inför framtiden har jag lämnat situationen så fort som möjligt och anmält, om du känner att du vill hantera situationen annorlunda så är det såklart upp till dig men det är viktigt att veta att det går att anmäla och han bör bli fälld. Hoppas att du aldrig igen behöver uppleva något sånthär och jag hoppas du har stöd i din närhet. All the best!
  /Cara V
 • Om du känner att du vill och orkar kan du absolut anmäla då detta är ett lagbrott, men det är helt upp till dig vad som känns bäst för dig. Ibland kan det kännas bättre att bara gå vidare och lämna det bakom sig och det är också helt okej. Om du stöter på liknande i framtiden är det inte en bra kille du är med och du bör försöka lämna förhållandet precis som du skriver att du tänker göra nu, men det är helt förståligt om det är svårt och jobbigt att göra slut. Om personen du inte är ihop med inte respekterar dina gränser förtjänar personen inte att vara med dig.
  /Anonym
 • Hej 👋 DET ÄR VERKLIGEN INTE OKEJ prata med någon vuxen och anmäl det direkt💝
  /Tjej 14 år
 • Det han gör är inte okej någonstans! Det är din kropp och ditt val hur mycket eller lite andra får göra något med den. Om du känner att han kan ändra sig så prata med honom. Säg ifrån eller berätta om dina känslor. Funkar inte detta så gör slut och polisanmäl för det är verkligen inte okej. Och kom ihåg hur du än gör har du inte gjort något fel. Ps: du är redan väldigt modig som vågar säga nej till honom. Det är han som gör fel!
  /God jul
 • Det där är absolut allt annat än okej! Ingen ska bli behandlad på det där sättet så du borde antingen ta ett riktigt ordentligt snack med den här killen eller göra slut! Han har antagligen allvarliga problem som förhoppningsvis går att lösa och jag förstår att det är svårt att bara göra slut när man är kär, men du måste tänka på dig själv och du förtjänar någon MYCKET bättre.

  Det finns bra killar där ute som respekterar tjejer, det är bara att hitta den rätta och han är troligtvis inte din drömpartner med tanke på hur han behandlar dig! Dagen KOMMER KOMMA då du hittar den absolut bästa kille du någonsin träffat!!!❤️❤️ Hejar på dig och gör det som verkligen känns bäst för dig❤️❤️❤️
  /Tjej
 • Jag har varit med om liknande och då funderade jag också på vad jag skulle göra, men sedan så fick jag uppmuntran om att göra slut och det kändes mycket bättre. Det han gör är absolut inte ok, GÖR SLUT!
  /13 åringen

Mer på UMO

ArtikelFilm: Du bestämmer över din kropp

Det är din kropp. Ingen annan bestämmer över den. I filmen kan du se vilka rättigheter du har när det gäller din kropp.

ArtikelBildspel: Vad är okej sex?

Ibland är det svårt att veta vad som är okej och inte när det gäller sex. Här får du veta vad som är tillåtet, vad som är olagligt och vad som kan vara olagligt i vissa situationer.

ArtikelVåldtäkt, sexuella övergrepp och andra sexualbrott

Att göra något sexuellt med någon som inte vill kan vara olagligt. Det är aldrig ditt fel om du utsätts och du har rätt att få stöd.

UMO-poddenWilmas tankar: "Jag inbillade mig att jag gillade hårt sex”

62. Wilma trodde att hon gillade att bli smiskad och dragen i håret när hon hade sex. Hon har spelat in sina tankar om varför hon trodde det och berättar vilket sorts sex hon verkligen gillar. 

Till toppen av sidan