Min lärare kollar på mig på ett sätt som inte känns bra

Jag har en lärare i min skola som tycker jag är snygg och han är 50 år. Jag vågar inte säga att de är jobbigt när han kollar på mig och hur han pratar till mig. Han har även barn och fru men han verkar inte bry sig om dem då, vad ska jag göra?

/Anonym

Svar

 • Jag tycker verkligen att du borde prata med någon vuxen om det här, om du inte vill säga det till någon förälder eller lärare så kan du ju alltid gå till ungdomsmottagningen :)
  /Anonym
 • Det är olagligt för en lärare att inleda ett förhållande med en elev! Du ska prata med någon som du har förtroende för så att inte detta händer. Vuxna får inte inleda förhållanden med barn,och i en sådan här situation är det superviktigt!
  //22-årig tjej
 • Tala med en annan vuxen så snabbt du kan, detta skall inte kunna hända och du har all rätt i världen att känna obehag och all rätt i världen att göra något åt det! Sök upp närmsta ungdomsmottagning om du inte känner att du vill eller kan gå direkt till din förälder eller förmyndare. Lycka till!
  /Anonym
 • Jag tycker att du ska säga det till en vuxen. Om du inte vågar säga det till dina föräldrar kan du säga den till en lärare, psykolog, kurator eller så kan du gå till närmaste ungdomsmottagning. Hoppas det löser sig för dig! :) 
  /Tjej 14
 • Om du inte vill säga till dina föräldrar tycker jag att du skall prata med skolans kurator. Om läraren har sagt till dig att han tycker du är snygg skall du gå till rektorn och få honom sparkad! Det är inte okej att lärare är attraherade av elever
  /// 13 årig tjej.
Till toppen av sidan