Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Killar trakasserar min kompis!

Min bästa vän (16 år) som alltid har varit populär bland killar, går i en skola full med killar. Sedan hon har börjat gymnasiet har killarna börjat störa henne, och pratar om sex och massa andra saker. Hon har sagt till dem att sluta flera gånger och även försökt ignorera dem, men de slutar aldrig. Hon blev även omringad av flera killar i en tomt klassrum en gång. Även lärarna gör inget åt det när hon säger till dem.

Jag trodde att saker hade blivit bättre nu när det är digital undervisning, med hon får meddelande från några av killarna som säger saker som att skicka nudes. Hon är rädd av att en av dem en dag ska komma hem hos henne, och jag har försökt ge henne råd men inget fungerar. Jag kan inte göra så mycket för att jag går i en annan skola. Några av killarna är 19-20 år.

Har ni förslag på vad jag kan göra? 
/A

 

Svar

 • Det här är allvarligt. Säg till henne att spara allt de skickar och visa det för lärare, rektor, kurator. Det här måste sluta för det är inte okej. Och inte skolans beteende heller.
  /Tjej 17 år
 • Prata med folk på ungdomsmottagning eller som redan förslagits gå direkt till polis. Om hon känner sig hotad och om de förföljer henne även hemma så ska det inte accepteras, ännu mindre än om det ”bara” händer i skolan. Kan förstå om det känns drastiskt/läskigt att gå till polis, vilket är varför jag föreslår att gå till ungdomsmottagningen eller ringa dem om de har stängt för fysiska besök. Det kan vara bra att gå till dem hursomhelst också så kan hon få hjälp att bearbeta det.
  /M
 • Sånt klassas som sexuella trakasserier och är olagligt. Jag tycker att ni ska polisanmäla dem och säga till rektorn och er mentor. Sådant beteende är inte okej. Det är även viktigt att ni inser att inget av det är erat fel. Det är alldrig offrets fel om han/hon blir trakasserad, KOM IHÅG DET
  /Göteborgskillen
 • PRATA MED REKTORN I HENNES SKOLA!!!!
  /upprörd kille
 • Det låter galet, vet helt ärligt inte riktigt vad man kan göra åt situationen förutom att möjligen byta skola. Men det känns fel med tanke på att hon inte gör något fel. Jag tycker ni ska blanda in fler personer rektorn, lärare, föräldrar och möjligen polis. Men om det är så att hon inte trivs alls borde hon byta, gymnasiet är trots allt en viktig tid att ha kul på.
  /Kille 17

Mer på UMO

Illa behandlad på nätet

Här hittar du innehåll om att bli illa behandlad på nätet.

ArtikelStöd om du har frågor om våld och kränkningar

Här hittar du ställen du kan kontakta om du behöver stöd eller bara vill prata med någon. Du kan oftast vara anonym. En del har öppet dygnet runt, andra några timmar i veckan.

Egna berättelserHar bestämt mig för att säga ifrån!

En kille i min klass har varit väldigt högljudd och utmärkt sig sedan första dagen. Han har varit långt innanför min personliga gräns flera gånger... I början tänkte jag bara ”att det är såhär det är att börja högstadiet”. Men jag har bestämt mig. Jag ska berätta för en lärare!

Egna berättelserDe tog på mina "manboobs" och trakasserad mig på jobbet

I dag så har en viss person hållit på med att liksom leka jättecool och liksom trakassera mig genom att röra på mig, ta mig på mina "manboobs" detta låter helt sjukt jag vet.

Till toppen av sidan