Jag mobbas för mitt röda hår, vad ska jag göra?

Hej, jag är en tjej på 13 år som precis börjat 7:an. Jag blir mobbad för att jag har rött hår, när jag går förbi t.ex. i korridoren så kan nån helt plötsligt ba ginger. Det är jättejobbigt och även fast jag försöker va stark så går det inte.

Sen är det också jobbigt i och med att jag blev sexuelt trakasserad för typ 2 år sen, efter det har jag varit mobbad för att jag var ihop med en kille och så vidare. Jag vet inte varför just jag ska bli mobbad av vissa människor som jag inte känner eller andra jag har gått i skolan med länge men jag har inte gjort dem nåt. Jag vill inte säga till mamma eller pappa för jag har liksom inte den relationen med dem, vad ska jag göra?
/G

Svar:

 • Jag vet hur du känner dig och jag har själv varit mobbad så jag vet hur det känns, men jag tycker du ska prata med din lärare om det eller din rektor, för det här är inte okej. När jag var mobbad brukade jag antingen gå till en lärare eller rektorn. Men jag gick också till kuratorn och dom hjälpte mig väldigt mycket. Du ska kunna ha på dig vad du vill utan att någon mobbar dig. Jag förstår att du inte vill prata med dina föräldrar men försök för det kan hjälpa dig.
  /Anonym
 • Om du har svårt (som många har) att säga ifrån så, berätta det för någon som du litar på. Det ordnar sig! <3
  /tjej/20 år
 • Försök lista ut vad de stör sig på. Är du dum mot någon annan så kanske det är en anledning till att de mobbar dig. Säger de det på skämt? Isånnafall säg ifrån om du inte tycker om det.
  /Coola killen
 • Rött hår är assnyggt! Skäms inte om någon säger ginger, jag brukar ta det som en komplimang, då kan ingen använda det som något dåligt. Kanske bara är jag men jag älskar att sticka ut lite, 3% av jordens befolkning har rött hår och du är en av dem!
  / Your fellow ginger
 • Själv tycker jag att rött hår är supersnyggt!! Du är bäst!
  /Anonym
 • Jag tycker inte det är något fel på rött hår, förstår inte varför dem retar dig. Jag tror till och med att forskare har bevisat att de med rött hår är smartare. Se ditt röda hår som en superkraft och dem som retar dig som fånar. Försök skratta inom dig själv åt att de retar dig. Så brukar jag göra och jag kan faktiskt komma på riktigt roliga saker, hihi. Hoppas det löser sig<3.
  /Gladbollen 14 år, går i 8:an
 • Jag tycker rött hår är fint
  / Fina du
 • Du ska inte bry dig. Det är dem som är bråkiga som är konstiga. Hoppas det blir bättre.<3
  / : <3
Till toppen av sidan