Hur slutar jag skämmas över min kropp?

Hej,

Asså jag behöver verkligen hjälp. Jag har skämts nu över min kropp sedan jag gick i mellanstadiet och jag är liksom 18 nu. Jag blev mobbad över min kropp när jag var yngre och efter det så började jag hata min kropp mer och mer.

Jag är en ganska smal tjej men jag har kurvor som jag hatar. Jag har även små bröst och vet inte hur jag ska göra för att inte skämmas över min kropp överlag.

Jag är på g med en kille och jag ska träffa han snart, och jag ska sova hos honom över en helg. Asså hur gör jag? Jag sover aldrig i pyjamas för tycker det är obekvämt och brukar vanligtvis sova i underkläder. Men hur gör jag för att inte må dåligt över att visa upp mig själv?

Jag behöver verkligen er hjälp! Tack på förhand.

/Girl in need

Svar:

 • Jag har aldrig sett dig, men du är fruktansvärt vacker! Jag vet inte om jag kan säga något för att du inte ska skämmas över din kropp, men tänk på hur otroligt fantastisk den är! Du är en människa med en helt unik personlighet, det finns ingen som ser ut som du gör. Vad är det du inte gillar med din kropp? Försök vända allt det negativa till bra saker! När jag själv får negativa tankar om mig själv brukar jag försöka skapa en motsats, om det låter rimligt. Till exempel: Inget jag gör blir bra, men om jag slutar försöka kommer jag aldrig bli bättre. Försök tänka på samma sätt om det går! Annars kanske du kan prata med någon om hur du känner. Jag är säker på att killen du ska träffa kommer förstå och stötta dig om du berättar vad du känner. Lycka till!
  /Elin
 • Du behöver inte oroa dig. Jag skämdes också världig mycket över min kropp under en viss ålder. Men sen kom jag på någonting viktig min mamma hade sagt. Att man ska vara nöjd med det man är att alla är inte gjorda för att vara lika varandra, tänk om alla i världen var lika😕 skulle det verkligen vara bra? Nej.

  Vi är alla olika och det är det som gör oss snygga, alla är snygga på sitt eget sätt, smal, lång, kort o stor spelar ingen roll, att vara nöjd med det du är är ett bra första steg, o om din kille verkligen älskar dig så ska han älska den personen du är o hela dig😊. Oroa din inte och vänd blad, älska den personen du är!
  /02tjejkomplikation
 • Rutin. ett stort steg mot självsäkerhet är att kunna skämta och vara stöddig. Jag gick från en som gömde sig på Toan varje rast och kollade på mobilen till att vara en framåt person med stark karaktär. Detta gjorde jag genom lite rutiner. Flera gånger om dagen säg till dig själv "Du är snygg, Du är Bra, Du behöver inte ändra dig för nån annan" Detta är viktigt! om något drar ett skämt kring dig, bli inte inåt dragen och backa ur, möt dem rakt på och bjud upp.
  Jag var överviktig och om nån skämtade om det och kallade mig fet så svarade jag med "inte fet, mullig :)" eller "jag är inte fet jag är kramgo" en kompis till mig brukade säga fluffig. vad jag menar är att om du i din karaktär omdefinerar dig från en ganska smal tjej som hatar sina kurvor till en tjej som äger dem där kurvorna, så kommer du att kunna stå upp med ryggen rak och göra vad du vill.
  och SLUTA LETA FEL MED DIG SJÄLV, DE ÄR EN BRÅKDEL AV DET FANTASTISKA SOM KILLAR KOMMER ATT ÄLSKA. PS: när jag skriver denna så har bara tjejer kommenterat och jag tänkte bara säga för oss killar att, vad du kan tycka är fult eller nå kommer killen att hitta och älska. Det låter som du sökt fel hos dig själv halva ditt liv. killen kommer att hitta det vackra som vi alla vet att du har inom dig men som du själv tydligen glömt bort. och en smal tjej med kurvor och små bröst är inte fult, det är enligt nästan alla killar riktigt snyggt, own it girl in need :)
  /Baloo 19
 • Asså jag käner mig också som du. Gillar han inte dig så är han inte den rätta. Om en kille ska gilla dig är det för din personlighet. Många killar går bara efter utseendet. Men dom som går efter personligheten är riktiga killar som du ska lägga ner tid på och inte några andra.
  //tjej
 • Försök ändå tetsa med pyjamas. Vill du inte det räcker det med en linne och lösbyxor på.
  /jagvillintesägamittnamn
Till toppen av sidan