Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur kan jag få stopp på ryktet om mig?

Hej. Det är såhär att jag har ett rykte efter mig. Ett rykte om att jag är typ falsk. Jag fattar inte varför hen som skapade ryktet skapade det. Men jag vill verkligen inte att det ska finnas. Hen som skapade ryktet känner inte ens mig men försöker ändå få med många på det.

Jag vet att det inte funkar så bra för honom för att det är många som inte lyssnar på honom. Men det finns ju tyvärr folk som gör det och då får jag bitchblickar ibland (sällan men det händer). I alla fall så är jag rädd att ryktet ska spridas till hela skolan och att alla tillslut kommer att hata mig för ingenting.

Jag har kompisar som stöttar mig men jag är ändå rädd. Särskilt att ryktet kommer att spridas till personen som jag är kär i. Vill inte prata med mina föräldrar om detta eftersom det känns som att folk kommer hata mig mer för att jag skvallrar. Och jag är rädd att om den här personen som jag gillar inte gillar mig tillbaks så kommer jag bli väldigt ledsen och må grovt dåligt eftersom jag gillat hen väldigt länge. Snälla hjälp vad ska jag göra?

/Anonym tjej

Svar: 

 • Antingen kan du ta upp det med han som sprider det här ryktet, och då gissar jag att han kommer skämmas då ni inte ens känner varandra och på så sätt sluta, eller så bara bryr du dig inte! Om dina nära känner dig och stöttar dig så spelar det ingen roll va folk du inte känner tycker om dig.

  Försök att inte tänka på det för mycket eftersom det inte gynnar dig på något sätt, varför ska du gå runt och ha ångest om något som inte hänt? Och om den här personen som du gillar tror på rykten hejvilt så är hen inget att ha ändå! Puss
  /Sandra
 • Om jag var du skulle jag först och främst försöka gå ut med att det nte är sant, du kan be dina vänner att sprida att de nt e de, annars så bry dig bah nt.
  /ingenalls
 • Backa aldrig. En vanlig missuppfattning är att "sanningen kommer fram till slut". Sådant är inte alltid fallet. Du måste stå på dig aktivt. Här finns ingen heder och du kommer bara förlora allt om du försöker att inte sjunka till hens nivå. Hur falsk är inte hen, egentligen?
  /Markus
 • Du borde snacka med hen om varför och vad som har hänt. Prata med hen i privat om varför hen gör så mot dig. Vad är utgången till det?
  /L bibish
 • Jag tycker att du borde prata med en lärare, och säga att du är anonym så kommer inte läraren säga att det var du som sa till så att ingen behöver vara sur på dig för att du skvallra, och be läraren ta upp det under en lektion, och säga att man inte får sprida rykten. Du kan också be läraren ta ett snack med personen som spred rykterna och då kanske personen slutar. Jag tycker att du ska prata med personen du gillar och säga att det finns rykten som går om dig, men att de inte stämmer. Hoppas du löser det och att det slutar gå rykten om dig!
  /Du har dina vänner iallafall <3

Mer på UMO

Problem på nätet

Här hittar du innehåll om att bli illa behandlad på nätet.

Mobbning

Här hittar du innehåll om mobbning.

Till toppen av sidan