Hur får jag dem sluta kommentera mitt utseende?

Hej hej, jag är 13 år.. jag har det jättejobbigt just nu och det är på grund av killarna i min klass. Killarna ska ALLTID vara på en och kommentera mitt utseende och kaxa sig. Och dom är inte bara såhär mot mig utan alla tjejer i min klass.

Våra lärare håller t.o.m med oss. Men killarna slutar inte vara dryga!! JAG ÄR SÅ TRÖTT PÅ DOM! Ibland har man en jättebra dag och känner att man mår bra, men en endaste liten kommentar kan förstöra hela ens dag! Man blir ledsen och dom fattar ju inte det?! VARFÖR SKA DOM ALLTID HÅLLA PÅ?!?

//anonym

Svar:

 • Här ser jag direkt vad som saknas, girl power! Tjejen, det är jätte viktigt att du och dina kompisar sätter stopp för detta! Även en liten liten kommentar kan såra, det vet jag också!

  Mitt tips är att så fort något händer, någon säger något eller någon gör något är det viktigt att agera! Gå ihop och säg till dom! Tänk dock på att inte säga eller göra något taskigt för då sjunker ni ner till deras nivå. Men säg till dom att det dom säger sårar en och att det är taskigt av dom/den, sedan går du till din lärare med en kompis och säger vad personen sa/ gjorde och din kompis kan intyga!

  Det är viktigt att dina lärare agerar när sånt här händer men om dom inte gör det kan du:
  • Gå till rektorn, säg att killarna är taskiga och att dom alltid är på en och att du faktikst blir ledsen.
  • Om rektorn inte gör något åt saken är ett tips att skriva till din kommun eller tidningen och KLAGA på att din skola inte agerar när det sker mobbinig. Då kommer din rektorn att skämmas ifall dåliga nyheter kommer ut i tidningen.
  • Prata med en vuxen som förstår! Förälder/bris/ kurator eller någon som kan agera och göra något åt saken! :)
  /Meja, 13
 • Hej! Jag tycker att du tydligt ska berätta för dem att du inte vill. Om de inte lyssnar så tycker jag att du ska prata med din lärare eller någon annan på skolan, det är deras ansvar att alla elever ska trivas. Lycka till!
  /Anonym tjej, 13 år
 • Enkelt svar: de har inte mognat ännu. Så de fattar inte gränser. Om några år så kanske har de mognat lite. Men låt dem inte komma åt dig för att då låter du dem bara vinna och ge dem inte en reaktion eftersom det är det som de vill ha och då har de vunnit igen. Istället sätt dig själv i en position där killarna inte kan komma åt dig. Så du ska agera utan att reagera.
  /Introverta.me
Till toppen av sidan