Vad gör ni om någon sprider rykten?

Hur gör man när en person sprider rykten om en som är väldigt på kryddade? Jag vill helst inte göra en stor grej av det

/:/

Skriv ditt svar

Svar

 • Ush vad jag hatar rykten. Det går ett rykte just nu om att min kille var tillsammans med en tjej som han gav dissen för och nu vill hon förstöra mellan oss genom att hitta på att dom varit tillsammans. Haha! Väldigt kul nu i efterhand när alla vet sanningen och personen bara ljuger ändå.. Aja, rykten skapas av idioter som har för mycket fritid. Jag förstår inte din situation, liksom, har du något med ryktet att göra? Eller vill du bara få stopp på det?! Isåfall ska du när du pratar med människor säga först av alla ”förresten de där som sprids just nu är inte ens sant, sjukt hur man kan hitta på något sånt”. Säg något i den stilen så att folk inte tror på det eller sprider det ännu mer!
  /Skåningen
 • Hej! Jag säger till en vuxen då! Fast det bror på vilket rykte det är!
  /Anonym!
 • Prata med dom som du känner mest dom litar säkert på dig,bry dig inte om dom andra.
  /Elin 16 år!
 • Det brukade spridas rykten om mig i skolan hela tiden. Och när jag gjorde en grej (går ej ut med vad) som om nån fick reda på det så skulle de berätta för alla, så gjorde jag helt enkelt det istället. Jag gick runt och berättade för alla. Resultatet blev att alla visste om det men ingen pratade om det. Om du märker att något rykte börjar spridas, gör som jag. Berätta för alla, det vill säga sprid sanningen snabbare än ryktet sprids, det har en ganska stor chans att fungera enligt mina erfarenheter.
  /FEM
 • Kom ihåg att folk är oftast omogna i ungdomen och tänker inte för sig innan de sprider rykten. Jag tycker du bara ska ignorera ryktena och låta folk själva lära känna dig. Rykten som inte stämmer dör oftast ut snabbare än de skapades
  /Göteborgskillen
Till toppen av sidan