Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Ångrar att jag testade e-cigg, hur slutar jag tänka på det?

Hej.

Jag är en tjej på snart 14 år. För några månader sedan så testade jag att röka E-cigarett. Jag hade innan tänkt på hur det kändes att göra det, men det var inget jag ville göra. Jag testade bara för att mina vänner hade gjort det, och jag tänkte om de gjorde det så gör jag väl också det.

Men efteråt så fick jag jättemycket ångest och skuldkänslor. Jag ångrade att jag inte stod upp och sa nej, för innerst inne så ville jag aldrig göra det. Jag har fortfarande väldigt mycket ångest över detta, och tänker på det jätteofta. Jag har berättat för min mamma och hon är inte arg, vilket är skönt. Har ni några tips på hur man kan dämpa ångesten och bara glömma bort allt som hänt?
/G

 

Skriv ditt svar

Svar:

 • Jag har gjort samma misstag! Det jag gjorde var att tänka på att jag i alla fall inte fortsatte och att jag aldrig tänker bli som dem.
  /13 åring
 • Jag gjorde det för ca 1 år sedan med en vän när vi gick hem till han kl 23 på en lördagskväll (vi var ute på promenad) vi båda hade velat prova vape/e-cigg ganska långt tag och från ingenstans mitt under promenaden tog han upp en ur fickan och sa: ska vi testa? Vi båda testade och ingen utav oss tyckte att det var något jättespeciellt men det är ju lite flex att ha gjort det iallafall där jag bor. Absolut inget att rekommendera! Vi blev påkomna av hens föräldrar och det blev en stor diskussion om vem som hade fått tag i den. Jag kan bara lägga till att det inte blev en jättestor grej (hens föräldrar förstod varför och respekterade vårat val).
  /Var 13 år då
 • Alla gör misstag och saker de kommer ångra sig efter i sitt liv och det är inte sista gången du kommer känna så här i ditt liv. Jag säger till dig nu tänk inte så mycket på det som får dig att må dåligt så kommer du må bra i livet.
  /Anonym
 • Alla gör saker som dom ångrar men tänk att du har lärt dig nåt o vet vad du vill om de händer igen. Om du tycker att det är jobbit kanske du kan prata med nån som kuratorn i skolan. eller prata med din mamma igen.
 • Hej!! 👋 Jag har inte provat e-cigg men jag har haft ångest, eller ... jag har ångest eftersom jag sett en obehaglig sak. Jag vill bara glömma allt!! Det är bra att du har sagt till din mamma, jag försöker bara hitta på andra saker istället. Men du kanske typ liksom bara kan tänka att du inte kommer fortsätta och att du ångrar det du gjort. Vet inte om det hjälpte men, lycka till!! ❤️
  /Tjej
Till toppen av sidan