Panik - lämna sidan!

Vill ha sex men får inte vara hos min kille!

Hej! jag och min kille vill ha sex men mina föräldrar är jätteöverbeskyddande och jag får inte vara hos honom så det måste i så fall bli hos mig. Min fråga är hur gör jag för att mina föräldrar inte ska vara överbeskyddande eller åtminstone lugna ner dom HJÄLP!!!!!
/Frida

Skriv ditt svar

Svar:

 • Jag har ofta känt så, lite som att andra har det ju värre så jag borde inte klaga, men det kan ju inte vara så att vara den som mår sämst får klaga eller må dåligt. Om du kan prata om dina problem och kanske reda ut dem kan det göra att du slipper försöka bota något värre i framtiden.

  Jag vet inte hur du kan hitta någon då jag gjorde det för att jag hade tur, men känn inte att du inte får må dåligt vara för att andra mår sämre. Däremot kanske du måste lägga undan det ett litet tag för att hjälpa dina vänner om de har det jobbigt någon gång, men du har rätt att må dåligt du också.
  /23
 • Hej. Alla problem är lika viktiga och måste tas upp. Prata med dina föräldrar om dina problem. Om det inte känns bra kan du prata med en psykolog.
  /Papaya
 • Hej! Jag är själv 17 och går andra året på gymnasiet och kan känna igen mig i din situation. Och det finns inget enkelt svar. Du ska aldrig behöva känna att dina problem blir nedtryckta av dina vänner. Allas problem är stora för individen själv. Och även om ni inte delar problem så är dom alla lika viktiga.

  Jag kan förstå dina osäkra känslor kring om du har rätt och klaga. Och som stöd så kan jag säga att det har du! Dina problem är precis lika viktiga som dina vänners. Även fast kanske dina tankar säger något annat. Jag hoppas verkligen att du hittar någon som du kan öppna upp dig med och prata om det.
  /L :)
 • Isåfall skulle ingen kunna prata om sina problem eftersom att det finns folk som har dött.
  /Kille 17 big brain
 • Hej! Du ska inte behöva känna att dina problem är mindre värda bara för att någon annan har varit med om något ”värre”. Även fast vissa lever i fattigdom eller blivit utsatta för övergrepp (t.ex) så betyder inte det att du inte får må dåligt över att din hund dog eller att du misslyckades på ett viktigt prov.

  Ibland hör man: Tänk på barnen som svälter i Afrika och Syrien, men om de svältande hade haft ett normalt liv med mindre livshotande problem så hade de ändå mått dåligt över såna problem vi kan gå igenom. Ibland väljer man inte sitt öde och det är mänskligt att må dåligt oavsett. Och det värsta som hänt någon annan kanske inte hade varit det värsta för dig. Om din största sorg hittills i livet har varit att din hund dog så är det kämpigt och det är okej.
  /Musikaren
 • Hej A! Jag tycker att det är viktigt att du skiljer dig från dina problem och andras problem. Även om andra som du uttrycker det "kan ha det värre" så är det ju denna situation för dig just nu jobbig! Och bara för att "andra kan ha det värre" betyder det inte att. du inte kan ha det jobbigt också! Det är lätt hänt att tänka i dina tankegångar när man hela tiden blir matad av krig, svält och fattigdom. Men alla har sina problem och dina problem blir inte mindre värda bara för att någon annan har "mer problem" eller "starkare" problem. Så fort du känner känslan av att detta är jobbigt så ska du anamma den! Det är din känsla, du tycker situationen/händelsen är jobbig och då får du tycka det! Bekräfta dina känslor och se dig själv som en egen individ och jämför dig inte med andras känslor. Dina känslor är lika viktiga och jag tycker det är viktigt att du pratar om detta och öppnar upp dig mer. Ta hand om dig och bekräfta dig själv, dina känslor och dina tankar!
  /Kram, M
 • Hej hej! Har varit i en likande situation och vet hur tufft det kan vara :( tipset jag kan ge dig är att inte jämföra dina problem med andras, vilket är lättare sagt än gjort, men det är sant. Alla kan må dåligt och man ska inte göra det till en tävling om vem som har det värst.

  Bara för att man inte genomlidit värsta traumat så betyder det inte att man inte får lov att må dåligt. Du borde få lov att ändå öppna upp dig för dina vänner och om de får dig att må dåligt över det så är de inte riktiga vänner. Hoppas det löser sig! <3
  /Tjej på 17 bast
Till toppen av sidan