Panik - lämna sidan!

Sex första gången - var ni ihop med personen?

Hej!! Jag är en 15 årig tjej som känner sig redo för sex, men jag är inte i ett förhållande. Borde jag ha sex med en kille som jag pratar med eller borde jag vänta till ett förhållande?? Hur förlorade ni oskulden och tycker ni det spelar någon roll hur?

/Nyfiken tjej

Svar:

 • Hej, Jag tror att det viktigaste är att man gör det med någon man känner sig trygg och även samspelt med. Om man är i ett förhållande eller inte tror jag spelar mindre roll, även om det ofta betyder att man är nära varandra. Så länge det är någon som du känner att du kan lita på, känner att du kan prata med ordentligt och känner lyssnar på dig så ser jag inga problem i att ni inte räknar er som par.
  /Kille, 20 år
 • Hej! jag är också en oskuld, tjej. Dock är jag 14 år :) Jag tycker inte att det ska behöva vara nödvändigt att vara i ett förhållande med den personen du ska ha sex med. Men! I min åsikt är det viktigt att du känner personen och att du litar på hen. Jag tänker bara att man kan ha sex med sin bästa vän. Angående den killen du pratar med så tycker jag inte att det är något dåligt med att ni ska ha sex tillsammans. Vem vet, det kanske växer över till något större än bara en person man pratar med :)) Önskar dig en underbar första gång <3
  /en 14 årig tjej
 • Själv tycker jag att det i och för sig inte är någon skilnad vem man har sex med, bara man själv och den man har sex med vill det.
  /Go for it
 • Hejsan! Jag är också 15 och känner mig typ redo men har alltid velat ha det med någon ”speciell” eller vad man ska säga. Alltså inte ba ha sex för att ha sex. Men det är från person till person. Jag vet många kompisar som bara haft sex och inget mer. Och jag tycker inte att det spelar någon roll, så länge du och hen du ska ha sex med är bekväma och vill ha sex med varandra till 100%. Det kanske är extra viktigt att hålla koll på hur den andra personen känner för dig om ni bara ska ha sex utan ett förhållande om du är säker på att du inte vill ha ett med hen. Så att hen inte får känslor för dig osv tänker jag :)
  /A.
 • Det spelar nog ingen roll vem man har sex med så länge man respekterar och har någon attraktion till persone, det är ett plus.  Men även att det är en person du vill ha sex med och som också vill ha sex med dig. Jag var själv 14 år när jag förlorade oskulden med en 19 årig man. Nu i efterhand ångrar jag det eftersom det gjorde ont och han hade ingen respekt för mig.

  Jag hade ju gärna väntar tills nu när jag är 15 och har kille som är 18 som jag varit tsm med i 9 månader, jag tycker det viktigaste är att den man ligger med respekterar hur du som individ känner och även att den slutar om du får ont🙂
  /Tjej, 15 år
 • Jag tycker du ska vänta tills du hittar en person du kan lita på för att ha samlag med. Tillit är det viktigaste när man har samlag och det är viktigt att komma ihåg att man känner attraktion till personen. Alltså att man är kåt då det gör hela upplevelsen mer intensiv och spännande .. Man har lättare för att komma då om man är kåt. Man ska heller inte vara rädd för att visa vad man tycker är skönt och säga till om det skulle göra ont, och om man ångrar sig, även om man kan känna sig väldigt redo innan. Lycka till!
  /M
 • Stressa inte å tare me rätt person när de känns rätt.
  /Klok brud
 • Ja jag var ihop med hen men jag var väldigt ung vilket var dumt. Asså jag hade känt mig tryggast om jag var tsm med personen när jag har sex.
  /anonym
 • Jag var inte i ett förhållande när jag tappade min oskuld. Gör det du känner dig bekväm vid och stressa inte.
  /Maggs
 • Jag var 14 när jag förlorade oskulden med en kille jag inte var tillsammans med, jag tyckte inte det kändes dåligt men har heller inget att jämföra med.
  /Tjej
 • Så länge det är en person du känner dig trygg med. Lite konstigt första gången att vara naken framför nån annan och blotta en sida av sig själv man i vanliga fall gömmer undan. Ska man kunna slappna av då tycker jag det krävs tillit. Har du nån person du litar på och känner dig bekväm med så spelar det ingen roll. Tror mest att det typiskt är nån man är tillsammans med som man litar på så mycket. Min första var med min flickvän kort innan vi blev tillsammans, men då hade vi känt varandra ett halvår.
  /Kille 22 men 18 vid min första gång
 • Hej, jag förlorade min när jag var 18 o tyckte de var en stor grej för jag ville känna mig säker med den jag var med. Nu i efterhand så har oskulden i sig ingen betydelse alls men jag är glad att jag väntade för jag vet med all säkerhet att jag inte skulle varit redo om jag hade haft det tidigare. (Visste inte helt vad sex var när jag var yngre).

  Jag tycker att man ska göra de som känns bäst för en och lyssna ALLTID på sin magkänsla. Man kanske vill det men när man väl är i "akten" o får en dålig känsla av det så kan man alltid säga nej även fast det är jobbigt. Hoppas mitt svar hjälper dig o lycka till kram kram.
  /Frida
 • Jag tycker inte man behöver vara tillsammans med personen man har sex med. Om du vill ha sex med någon borde du ha det oavsett om ni är tillsammans eller inte. Personligen tappade jag inte oskulden med någon jag var tillsammans med utan en tjej jag var nära vän med.
  /Kille, 16
 • Jag kommer nu att säga något till dig som antagligen ingen annan på denna sidan kommer berätta för dig. Jag är orolig för dig. Jag är fortfarande i min tonår och tror på sex som en fantastisk gåva när den används inom ett äktenskap mellan man och kvinna. Innan du gör ett val skulle jag önska att du stannar upp och tänker, för din egen skull.

  Vad menar du när du säger att du känner dig redo för sex? Innebär att känna sig redo för sex att man då borde ha sex? Varför vill du isf ha sex redan nu? På vilket sätt kommer det att hjälpa dig? Känner du dig pressad eftersom alla andra gör det? Tror du att det kommer att göra dig lycklig? Är det för din egen skull (eget nöje), eller för killens skull (du vill av kärlek ge honom nöje)? Eller bådas? På vilket sätt skulle detta då gagna er? Är det endast pga nöje?

  Eftersom du tänker det kommer kännas skönt? Tänker du isf att detta är den enda anledningen för människor att ha sex? Jag frågar allt detta för att du ska tänka efter så du inte gör något du ångrar baserat på din nuvarande kunskap. Sex är en stor grej. När man har sex med någon skapar man en bond med dem både fysiskt, psykiskt och spirituellt. Jag har till och med hört att när man har sex med någon är det som att gifta sig med den.

  Som svar på din fråga skulle jag säga att du behöver ÅTMINSTONE ett förhållande med killen. Men helst ska du ha bestämt dig för att det är honom du vill spendera resten av ditt liv med. Och det är absolut inte bråttom för dig att ha sex med någon. Du är bara 15 och har hela ditt liv framför dig. Du har mycket att njuta av som singel och oskuld.
  /18-årig tjej
 • Hej, tips är att antingen skriva med en kille på snap eller ta en nära vän, är också då 15 o vill tappa oskulden.
  /Hemliga06
 • Jag väntade till jag hittade den rätta partnern. För att det känns mycket bättre om man gör det med någon man älskar.
  /linna d
 • Jag var inte tillsammans med personen jag hade sex med för första gången, men jag var bekväm med honom och nu ett år senare är vi tillsammans.
  / 18-åring tjej
 • Jag tycker att du ska göra det som känns mest bekvämt för dig och göra det du känner för. Försök att inte påverkas av andra runt om dig. Om alla dina vänner kanske redan haft sex så känn inte någon press. Din tur kommer när du är redo. Ett tips från mig är att det alltid känns bättre när du är med någon du känner dig trygg med, vilket ibland kan va en pojkvän men det är inte alltid att pojkvän = trygghet. Så jag hade sagt ha sex med någon du litar på och är bekväm med. Då blir det lättare och det kommer kännas mer naturligt, han kommer också att vara mer försiktig med dig vilket alltid är bra inför första gången.
  /En 18-åring
 • Man måste inte vara ihop men man kan känna sig tryggare med nån som man älskar och är ihop med. Men du får välja helt själv om du vill vara ihop, eller inte, men det måste också vara okej med din partner. <3
  /Gör det som du känner är tryggt♡
 • Jag förlorade min oskuld när jag var väldigt ung och tycker att det spelar stor roll med vem och hur första gången är. Jag kände inte den här killen jag förlora oskulden till men vi hade skrivit med varann ett tag innan vi träffades och samma dag hade vi sex. Bara sekunden efter vi var klara så kände jag ånger för den var inte alls speciell och jag knappt kände honom. Efter ett tag så fick mina kompisar höra saker om samlaget från hans kompisar på stan, bussar, sociala medier osv. Så jag skulle säga att du borde vänta till du träffar någon speciell som du känner att du vill ha ditt första samlag med!
  /Tjej, 16
 • Det spelar ingen roll enligt mig! Så länge du är bekväm och personen är bekväm så kör! Ni kan alltid stoppa om det skulle kännas fel. Känner du dig inte riktigt bekväm så vänta! Det är ingen stress med att ha sex.
  /Småland
 • Vänta tills det är någon du känner dig bekväm och trygg med. Gör det inte bara för att du känner att du vill bli av med oskulden, då blir det lätt att man ångrar det!
  /Tjej på 17 år
 • Jag tycker bäst man är redo när man har förhållande. Jag förlorade oskuld med nån som jag var ej tsm med. Men det var då jag var nyfiken och kände okej att göra det. Men det är upp till dig vad du tycker bäst, kanske ha det i förhållande eller nåt.
  /Anonym
 • Du borde vänta tills du har gift dig. Det är endast då sex kommer vara bra och kännas rätt.
  /3
 • Jag tycker att det inte spelar någon större roll, men för mig kan det vara viktigt att ha sex med en person jag älskar FÖRSTA gången. Jag själv skulle gärna vela testa att ha sex men jag är för ung, lol 😆. Det slutar med att jag onanerar 24/7 istället 😏🥵🥲
  /En som vill bli äldre så man kan börja sitt sexliv :D
 • Du bestämmer över din kropp. Men skydda dig oavsett. Och att båda vill samma sak. Ni båda ska vara trygg med varandra. Det finns tid till ha sex. Man behöver inte ha bråttom för andra haft det. Du får lyssna till ditt hjärta vad som känns bäst.
  /Saga
 • Jag var 22 när jag tappade min oskuld. Det var en sen kväll och jag var riktigt full. Det var inte vad jag hadde tänkt, men det bara hände. Det var dörvakten som tog min oskuld.
  /Dörmattan
 • Gör det med en person du känner dig trygg med! Glöm inte förspel och att sex inte ska göra ont.
  /anonym
 • Nej.
  /deez
 • Du kan ligga med exakt vem du vill första gången så länge du känner dig bekväm med det. Finns inga som helst begränsningar om man känner sig bekväm. Ingen annan kan säga vad som är rätt för dig och din kropp! Jag var i förhållande med första killen jag hade sex med. Men tror i efterhand att jag inte var redo ändå. Förhållande eller inte, känner du dig redo så tycker jag du ska göra det så länge du vill och känner dig bekväm!
  /Tjej 21 år
 • Hej! När jag förlorade min oskuld så var jag i ett förhållande. Vi båda var 16 år. Jag tycker att det var ett bra sätt att förlora min oskuld. Att vara med någon som man älskar och bryr sig om gör det hela till en trygg upplevelse. Men om du är sugen på sex och vill ligga med någon du bara pratar med så kör på. Det viktigaste är att ni har en bra kommunikation och att du känner dig trygg. För om du inte gör det så kommer det inte bli bra.
  /Dante
 • gör det när du är redo
  /molli
 • Jag förlorade oskulden väldigt spontant med en kille jag inte kände. Han var ungefär 15 år äldre än mig, jag var 18 då. Det var en rolig, spännande, nervös och nästan till en början skräckslagen upplevelse då jag inte visste vem han var ens. Vi träffades via en dejtingapp samma dag. Men det blev bra och är en upplevelse jag bär med mig för resten av livet.
  /Kille
 • Hej! Jag förlorade min första oskuld med en kille jag höll på me i typ 1 månad. Han var bara ute efter sex o de gjorde mig obekväm att ha det i början med min nuvarande kille. Jag tycker o ville också att min skulle va me en kille jag litar till 100% och som jag vet är den rätta för ett tag framöver.
  // Tjej 17
 • Nej de va jag inte :) men jag skulle väntat på att göra det med en person som jag skulle känt bättre
  /Maxim
 • Väldigt viktig fråga med många vinklar men tror alla är överens om att det ska vara någon du litar på och är bekväm med. Det viktigaste av allt som du aldrig får glömma är att du ska göra det för DIN skull aldrig för din partners, du måste vara bekväm i situationen annars ska du aldrig göra det. Mitt råd är att ha en historia med personen så att du vet att du kan lite på dem etc. Förlorade min oskuld i ett 3 veckor gammalt förhållande och blev dumpad en vecka senare. Ha iallafall en eller två månaders historia med personen så du vet att du kan lita på hen.
  /Ickebinär, 16 år
 • Jag tycker att du ska sex med någon du gillar väldigt mycket.
  /anonym pip
 • Brukar tänka så här: sex och kärlek är inte samma sak. Så ja, vill man bara ligga så spelar de ingen roll om man e tsm elr inte, så länge ni litar på varandra å så.
  /06a
 • Först och främst tycker jag att du ska inte ha sex bara för att få det gjort. Du kommer att ångra det sen. Sen tycker jag att du ska vara tillsammans med personen och varit det ett tag. Det är större chans att det blir ett fint ögonblick med en person du känner väl, känner dig trygg med och som aldrig skulle pressa dig till något du inte vill göra eller lämnar dig när det är gjort, vilket faktiskt händer tyvärr.

  Samtycke och kommunikation är väldigt viktigt! En fin, ömsesidig stund och ligga och prata och ha det mysigt även efteråt är ett betydligt trevligare minne än någon som reser dig och går Sin väg. Det ska vara en fin stund varje gång du har sex, inTe något som ska stressas igenom. Varför skynda på med något baraför att...?
  /Anna
 • Jag förlorade oskulden med en kille som jag pratade med vid tillfället. Det är något jag har ångrat i efterhand, främst pga den dåliga relation vi hade och eftersom han lurade mig att han gillade mig. Personligen hade jag velat vänta till ett förhållande, men nu blev det inte så. Vad andra gör får såklart vara helt upp till dem.

  Allting handlar om hur man tänker kring sex. För mig är det något väldigt intimt som jag bara vill göra med någon speciell men så är det såklart inte för alla. Det viktigaste är att du gör det med någon du känner dig riktigt bekväm med. Någon som du litar på och känner att du vågar säga vad du tycker till. Det är viktigt att du vågar säga till om något inte känns bra eller vill avbryta, och då är det bäst om man iallafall känner personen lite så man vet att den respekterar dig.
  /Tjej, 22
 • Tycker inte man måste vara i ett förhållande för att förlora oskulden men det kan ge fördelar som att man är mer bekväm. Då kommer sexet va skönare samt att man kanske vågar säga till hen vad du gillar osv :) Kör det som känns bäst!
  /:)
 • När jag var 15 år gammal så kände jag mig också redo för att ha samlag, men jag viste inget om deT. För jag var en extremt oskyldig kille som inte har varit i ett förhållande, inte ens i låg/ mellanstadiet när man skickade sina kompisar för att fråga chans. Men jag hade en tjejkompis jag verkligen tyckte om, vi har gått i samma klass hur länge som helst. Man kunde inte separera oss från varandra, så hon skulle sova över hos mig för vi brukade alltid gå hem till varandra för att spela tv-spel.

  Så när vi skulle gå och lägga oss pratade vi om allt möjligt, alla lärare vi hatade, vilket nytt tv-spel vi var taggade på att köpa m.m. Så samlade jag allt mod i kroppen för att fråga henne om hon har hade haft sex, vilket hon hade. Vi började snackade om samlag så kryper hon långsamt in under mitt täcke och säger. ”Jag vet att du tycker om mig, inte på en kompisnivå, du har känslor för mig eller hur (…)?”

  Jag kunde inte ljuga så jag sa hur de var och hon hade också fått känslor för mig. Vi började kyssa varandra och efter det hände de goa grejer. Så den kvällen förlorade jag oskulden med min första flickvän.

  Men för att besvara din fråga tycker jag att det är bättre att ha samlag med en person man är tillsammans med. För att dra hem någon random person från krogen/skolan är inte samma känsla som att ha sex med en person man verkligen älskar. Blev en lång text om hur jag förlorade oskulden, förhoppningsvis så var den rolig och informativ. Ha det gött vänner! Mvh
  /Ingenjören
 • Så länge båda känner sig bekväma med det och litar på varandra så tycker jag personligen inte att de spelar nån roll om de är ens partner eller inte (:
  //tjej 14 (:
 • Jag hade sex för första gången i somras då jag var 17 år. Jag är glad att jag väntade på den rätta personen. Jag och min kille var inte ihop då men jag kände mig trygg och han lyssnade på mig, jag ångrar ingenting. Själv har jag alltid tyckt att man ska vara tsm innan men så länge det känns rätt, annars avbryt allt. Första gången är inte det skönaste men man kommer dit en dag!
  /Bella
 • Nej det var jag inte och jag ångrar det, jag tycker att det ska vara med någon man älska
  /tjej, 15
 • Hej! Att ha sex är inget att stressa med, det kan kännas som att man är sjukt redo och man tänker ”nu är jag fan redo för världen! Här kommer jag!” Och sen blir man SJUKT besviken första gången. Jag tycker att det är viktigt att man ska känna sig trygg med personen som man vill ha sex med. Att man kan prata med personen om sexet efteråt eller medans så att båda njuter. Jag förlorade oskulden med min pojkvän för att jag tyckte att det kändes bäst. Gör vad du vill så länge det är lagligt och att båda vill. :) tack för mig.
  /Nea
 • Man ska inte stressa med sex tycker jag personligen men det är olika för alla och hur man ser på sex. Så du borde göra som du vill och vara med nån som respekterar dig. Side note: prata med personen innan ni har de så blir det inte lika selt och bättre för båda.
  /16 tjej

Mer på UMO

Till toppen av sidan