Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Någon mer som tycker sex är äckligt?

Är en tjej som tycker sex är äckligt. När vi hade sexualkunskap i skolan fick jag alltid ångest eller panik för det var så jobbigt. Jag kan bli upphetsad och har faktiskt sett på porr förr men jag mådde så dåligt så jag slutade och nu skäms jag och vill helst glömma det.

Jag vill helst aldrig ha sex och aldrig att någon ska prata med mig om det. Struntar i vad alla andra gör. Jag brukar drömma om sex och jag vill inte det. Vill vara 100% asexuell, men jag är inte det. Jag känner mig så konstig. Har aldrig haft något trauma. Har bara alltid tyckt det är äckligt. Är det någon mer än jag därute som är såhär?
/Lusse

Svar:

 • Känner typ samma fast inte riktigt. Har aldrig haft sex, har bara onanerat och det är ju skönt. Men tanken på att ha sex med någon annan gör mig jätteäcklad och att se på porr har äcklat mig med.

  Tro mig, det finns många fler som är som du, har en kompis som har en pojkvän. De har varit ihop i flera år men aldrig haft sex. Hon pratade med mig om det och berättade att hon tyckte det kändes äckligt, så det är absolut inget konstigt med att tycka sex är äckligt.
  /Tjej på 17
 • Det bästa man kan göra med sådana här saker är att acceptera att du är komplicerad. Har tyckt så själv också ibland, men det har varit relaterat till trauma. Acceptera att det kan vara förvirrande men att du inte måste känna dig fel eller udda. Det är bara så som du tycker och om någon annan vill ta upp något du inte är bekväm med så säger du bara ifrån att du inte är bekväm med att prata om sånt.

  Även om du inte hittar vänner som känner likadant så kan du bara säga ifrån. Förresten så har jag svårt att tro att man kan vara "100% asexuell" eftersom det finns så många mindre grupper under samlingsnamnet asexuell. Men du kan alltid avstå från saker och lägga tiden du spenderar på sexuella tankar på något annat. Hoppas allt går väl.
  /♡🥨
 • Hej. Jag kan tycka det är äckligt att prata om och även tanken på det men för mig är det som om jag fortfarande vill testa det. Men jobbigt är det för mig också.
  /Anonym
 • Jag tycker det låter konstigt att inte gilla sex eller vilja ha sex. Jag är nyss fyllda 15 och blev av med oskulden tidigt och ligger runt med tjejkompisar och jag älskar att ha sex, jag runkar varje dag och i bland med kompisar. Jag kan inte förstå hur man inte kan gilla något som är så grymt skönt och roligt eftersom sex är en del av livet. Om man har blivit utnyttjad av en vuxen kan jag förstå att man blir rädd och äcklad av sex.
  /Peter 15 😀
 • Jag tycker det är fett nice.
  /gurkan
 • Hej, jag förstår precis vad du menar. Tyckte också det, ville inte ha sex eller kille pågrund av att jag inte ville ha sex alls och trodde jag va asexuell men sen tappade jag min oskuld och det va inte hemskt men det va en dålig upplevelse, sen det hände har jag legat med fler och insätt att det inte är så hemskt.

  Nu har jag kille och vi har varit tillsammans i 3 månader och ännu inte legat då jag känt mig lite smått obekväm (pga trauma) men det blir bättre för är inte lika äcklad av det! tror det kanske blir bättre när man väl har gjort det, så var det i mitt fall iallafall <333
  /A
 • Jag känner samma sak. Har kollat på porr och haft drömmar om sex, men känner mig dålig över det och vill egentligen inte. Det är inget fel eller onormalt med det. Du kan fortfarande vara 100% asexuell även fast du har såna tankar. Även ifall du skulle ha sex i framtiden eller önska att ha sex så kan du fortfarande vara 100% asexuell. Det beror på vad du själv känner inte på vad samhället säger om asexuellitet.
  /Raccoon loving ace
 • Hej, jag tycker inte det är något konstigt med att inte vilja ha sex eller bli äcklad av det men porr är inte riktigt sex och det kan bli utföras på 1000 olika sätt och man ska göra det som känns bäst för en själv.
  /Bb
 • Det är ju inte äckligt, men jag fattar hur du känner! Jag har oxå tyckt att sex är äckligt men jag tycker inte det längre!
  /Saga
 • Det är helt okej att inte tycka om sex, och det är också helt okej ifall du inte vill ha samlag i ditt liv. Sex är något naturligt som man inte behöver ha.
  /kille 23
 • Det du beskriver är inte alls konstigt. För det första så tycker många om inte dom flesta att det är jobbigt, lite äckligt och kanske ångestladdat att ha sexualkunskap i skolan. Det är också inte alls ovanligt att känna som du gör när det kommer till sex, termen asexuell finns ju av en anledning.

  Du faller nog under det paraplyet och skulle kanske känna igen dig ännu mer i begreppet "sex-repulsed asexual" som kan låta väldigt starkt men som bara betyder att man sig äcklad av eller att det är obehagligt att tänka på sex i olika utsträckning. man kan tycka att vissa typer eller delar av sex är äckligt men ändå tycka om eller vara neutral mot andra.
  /18-åring som försöker hjälpa
 • Förstår hur du kan tänka, men sex i porr kan se helt annorlunda ut, meningen med det i verkligheten är att njuta och ha det mysigt. Det är inget att skämmas för, brukar runka ofta själv, men alla känner olika :)
  /15
 • Porr är ofta ganska äckligt, men det är mysigt att ha sex på riktigt, med den man är kär i. Inte alls som i porr, bara mjukt och varmt att vara naken med sin pojkvän i sängen och liksom känna närheten. Känns i hela kroppen.
  /Tjej 16
 • Jag tyckte också att sex var jätteäckligt och främmande. Jag kunde precis som dig bli kåt och jag brukade onanera titt som tätt, men så fort jag fantiserade om sex med en annan person så blev jag genast avtänd och obekväm. Men efter att jag träffat min nuvarande pojkvän så blev min syn på sex helt annorlunda. Jag tror att om man aldrig haft sex eller kopplat tankarna om sex med någon man älskar så blir bilden av sex väldigt negativ och alienerad.

  Det är pardynamiken och relationen som spelar roll, inte själva sexet för sig självt. Därför så ska man inte fokusera på sexet det första man gör, utan vänta tills man är i ett riktigt bra och kärleksfullt förhållande.
  /Lycklig tjej på 19 år
 • Helt normalt att känna så. Tror det kan gå bort ju mer du mognar. Jag tyckte sex va skrämmande när jag va yngre. Förlorade oskulden när jag va 18 år, sent enligt många men för mig kändes det rätt då och min åsikt är den enda som spelar roll.

  Nu har jag träffat världens finaste kille, och tycker inte att sex är alls skrämmande längre. Jag ser det som något intimt och mysigt. När man väl hittat rätt person kommer du kanske att längta till nästa gång du har sex.
  /Skäms aldrig

Aktuella artiklar

Svara varandraKan man må bättre av att inte runka?

Jag har som mål att inte runka eller kolla porr denna veckan. Vill testa och se om mitt mående påverkas på ett positivt sätt.

Svara varandraJag är tjej och får orgasm för snabbt, har ni tips?

När vi hånglar och är på väg till att ligga så kan det räcka med att han trycker sitt ben mot mig och jag får en orgasm. Vilket jag tycker är extremt jobbigt då jag tappar all lust att ha sex.

Frågor och svarVad hjälper mot blue balls?

Ibland vill hon att vi avbryter innan jag fått orgasm och utlösning. Då får jag ont i pungen. Är det farligt?

Svara varandraJag var otrogen, kan min kille få reda på det?

Killen jag var otrogen med har ingen kontakt med mig eller min kille. Hur ska jag göra och tänka?

ArtikelFrågor och svar: Om nudes/nakenbilder, vad är lagligt?

Om du vill skicka, dela eller ta emot nakenbilder är det bra att du har koll på vad du får och inte får göra.

Frågor och svarHur man har sex bakifrån?

Jag har fått en fråga från min tjej att köra bakifrån men då jag är oerfaren tycker jag det är svårt att hitta rätt och ens nå in i henne.

Egna berättelserTankar om könsidentitet gjorde sex omöjligt - men nu funkar det

Jag gav upp helt enkelt och tänkte att jag var dömd att leva ensam resten av mitt liv. Men så lärde jag känna en person som förändrade allt.

Egna berättelserSex första gången - jag var inte tillräckligt kåt

Vi bytte positioner massa gången men inget fungerade. Han började tappa ståndet så jag gick ner på honom, men när han sedan försökte trycka in den igen kändes det nästan som att den böjdes. Efter en stund slutade vi och klädde vi på oss.

Svara varandraHur gör ni med kladdet efter onani?

Brukar alltid onanera i duschen så man bara sköljer av sen, men känns bekvämare att göra det i sängen, men vad gör man med lubrikationen sen?

Svara varandraKillar, vad tycker ni om dominanta tjejer?

I porr är det jättevanligt med mansdominans, dock skulle jag vilja vara dominant när jag har sex med en kille. Är det nåt ni killar skulle tändas till på, eller skulle det vara oattraktivt?

Till toppen av sidan