Panik - lämna sidan!

Sex första gången - vad ska jag tänka på?

Hej, jag är 16 år och har inte haft min första gång än … Var på gång att hända nu i helgen men jag jag backade då jag kände att jag inre riktigt var redo! (Inget jag skäms över såklart).

MEN till min fråga! Jag undrar vad som kan vara bra att tänka på första gången? Om man är tight eller inte får upp den … vad gör man? Och hur går man vidare då? Vilken ställning hade ni första gången?

/Anonym tjej 👧

Svar:

 • Se till så båda får njutning, låt killen komma och sedan jobbar han upp dig till utlösning
  /Stefan
 • Har inte heller haft första gången än (är 14 så förståligt) Men har också tänkt en del på de
  /14 år tjej
 • Sex är inte som i porr.
  /Gg
 • Om du känner dig upphetsad så är du redo
  /Anonym
 • Hej, första gången jag hade sex så körde vi flera ställningar( man kör i så många ställningar man vill) men jag skulle säga att missionären och doggy ( vaginalt ) är väldigt sköna och bekväma att va och ha sex i första gångerna, dom är liksom basic och väldigt lätt och samtidigt sköna, sen om du vill ha sex med någon som haft det fler gånger och om du skulle känna dig bekväm så är det väldigt skönt att rida, och då byter ni ju liksom rollen och du har kontrollen och inte han, men jag skulle säga ta det försiktigt och MYCKET förspel så ni båda blir kåt och våta mm, får han inte upp den så testa även att suga av honom, det brukar hjälpa och även att han ksk slickar dig om du vill, hoppas jag kunde bidra med någon hjälp även fast jag är yngre🙂
  /Tjej 06a
 • Min första gång var riktigt dålig, jag var stressad av att jag inte hade haft sex och ville känna mig cool så jag hade sex med en kille som jag inte var bekväm med. Jag blev inte alls kåt så det var ingen höjdare, och det påverkar min syn på sex även idag.

  Att börja sin relation till sex på ett dåligt sätt där det gör ont var verkligen inte bra för mig, så är du inte kåt ha inte sex. Men är du kåt och känner dig redo så testa, är det så att du inte tycker det är skönt så säg stopp. Det är din kropp och du ska sätta dig själv först!

  En bra ställning att börja i är missionären, jag vet att många kallar den ”tråkig” men det är den verkligen inte! Dels kan man göra många varianter av den och dels så är det lättast för oss tjejer att komma i den om killen i ”juckandet” gnuggar sin kropp mot vår klitoris.

  En annan sak jag inte visste innan jag hade sex är att hans sperma kommer rinna ur dig så fort du ställer dig upp så preppa med papper om du inte använder kondom! (Ibland så blir sperman som vatten till och med och då hjälper inte att ens papper, då är det bara att springa till toan 😅)
  /Mvh tjej 20 år
 • Jag har aldrig haft det så..tyvärr har inget svar🙂
  /Anonymous
 • Det jag skulle rekommendera är att vara så bekväm som möjligt. Och säg till om du vill avbryta, ta en paus osv. För mig var jag väldigt tyst och vågade inte säga vissa saker vilket jag ångrar nu. Den ställningen vi gjorde mest var missionen och bakifrån fast från sidan. Ha sex när du känner dig redo eller bara vill, you do You.
  /Fille
 • Mitt tips är att ha kondom och om det är för tight så kan man använda något som heter glidmedel
  /Maja
 • Ha långt förspel! Om du känner dig bekväm med det så berätta för personen att det är din första gång och har hen gjort det tidigare så kan du låta hen guida dig i början tills du känner dig bekväm och vad som är skönt för dig. Om det är första gången för hen också så kanske det känns lättare för er båda och ni kan experimentera er fram. Kom ihåg att sex inte är som på porr och det är viktigt att veta. Lycka till!
  /Tjej 16 år
 • Ta det långsamt och prata med varandra, använd kondom!
  /DUDE
 • Försök att ge och ta så ni får och ger lika mycket, det betyder mer än man tror även fast man kanske inte är bäst första gången.
  /ANVÄND KONDOM
 • Innan sexet kan du prova att ha munsex eller smeksex. Då borde du känna dig tryggare med killen du ska ha sex med och dessutom mer upphetsad. Du kan också få be att titta och känna på hans snopp så du känner dig trygg.
  /Tjej
 • Tänk på att läsa berätteser om sex efteråt.
  /Joe
 • Mitt första tips är att verkligen vänta om du känner dig minsta osäker. Jag gjorde inte det utan låg med en kille på fyllan vid 14 år. Men om du känner att det verkligen är något du vill så är mitt tips att se till att du är riktigt kåt innan för annars kommer det göra ont och använd kondom även om du tar andra preventivmedel för på kondomer är det glidmedel och det gör allt så mycket lättare eller använd bara glidmedel ju kladdigare desto bättre ;)
  /Tjej
 • Mitt tips är att du är överst och rider av din kille då kan du liksom styra lite mer hur snabbt/långt du vill ha in snoppen.
  // tjej 14
 • KISSA EFTER SÅ DU INTE FÅR URINVÄGSINFEKTION ❤️❤️❤️❤️ /Speaking from the heart ❤️
 • Va tillräckligt upphetsade båda två. Min första gång va missionären.
  /Tjej 16 år
 • Det ska kännas helt lugnt för båda låt inte killen hetsa utan våga säga nej om det är något du inte vill. Det kommer att komma naturligt, om är du för tight så är du inte tillräckligt våt och då får han fixa det! Och om du är tillräckligt våt kommer det inte göra ont. Killar får nästan alltid upp den så det är inget att vara nervös över. Känner du dig rädd kan du börja med lätta ställningar så som missonären
  /Chanelle
 • Hej! Vad bra att du backade när det inte kändes bra:) Något att tänka på är att göra det på en plats där du/ni känner er säkra och inte kommer bli störda. Det hjälper om det är en partner första gången så man kan lita på varandra och lyssna på varandras önskningar. Innan kan ni prata om saker som absolut inte ska göras och sen saker ni skulle vilja prova. Stämningsfull musik kan hjälpa, själv brukar ja sätta på meditationsmusik. När ni börjar kan ni utforska varandra, verkligen se och känna & använda andra sinnen för att förstå varandra bättre. Om han inte får upp den av någon anledning, säg att det är okej och att ni kan testa senare igen. Det är vanligt att man kan få prestation ångest. Du ska inte vara orolig att vara ”tight” mer än att du troligen inte har blivit tillräckligt upphetsad, det händer att kroppen och sinnet inte reagerar på samma sätt och det är normalt. Du eller han kan kupa sin hand över fittan runt 5 min, det brukar funka bra. Använd gärna lube för att det ska gå in lätt. Penetrera inte om det är torrt då man kan få sår. Missionären kan vara en bra första ställning då man ser varandra och den är lätt. Efteråt kan det vara bra att prata om vad man gillade eller inte för att det ska bli bättre nästa gång! Kom ihåg att skydda er mot sjukdomar och graviditet om ni kan bli det:) Hoppas de hör gav något o ha kul!
  /19åring
 • Rida är lättast och då har du mer kontroll.
  /Lycka till
 • Stressa inte fram det. Ett tips är att va riktigt våt och att ha ett förspel och ta det lugnt, om det gör ont säg det. Stanna upp och se on det känns bättre efter ett tag.
  /Lycka till

Mer på UMO

Till toppen av sidan