Rädd att första sexet med pojkvännen blir fel, hjälp!

Träffar en kille och har gjort i några månader men vi har inte haft sex, han har haft sex tidigare och även jag fast jag har aldrig haft sex i nyktert tillstånd, nu känner jag att jag vill ha sex med honom men vågar inte, vill inte göra fel och vara dum liksom, hur gör jag för att sluta vara så rädd för att ha sex med killen jag är kär i?

/fundersam tjej, 17 år

Svar:

  • Jag väntade ungefär 4 månader innan jag hade sex med min pojkvän. Vi började göra andra intima saker innan vi hade sex vilket underlättade den dagen vi faktiskt hade sex. Prova att ha exempelvis oralsex innan som kan underlätta eller penetrering med fingrar. Man måste inte alltid börja med sex :)
    /Anonym
  • Hej! Jag och min dåvarande pojkvän som jag hade sex med första gången, som låg jag med alla gånger nykter. Om du känner att du kan prata med din kille om allt och verkligen kan öppna upp dig så skulle du kunna fråga och prata om det med honom. Annars kan du alltid skriva något som lockar istället för att vara rak på sak som tex: "Jag är ensam hemma på fredag kom över så har vi kul..."Att ha sex nykter gör att du känner och har kontakt mycket mer med dina känslor som gör det mycket mer saftigare än när du är onykter o knappt känner något.
    /anonyyym tjejj
  • Det kommer inte bli dummt och han ska ha kondom med sig. Kör bara om ni både vill. Frivälja är det.
    /En kille 18 år
Till toppen av sidan